15:55

18.09.2020

15:55

18.09.2020

Bojan Tomić, RTK2

Na terenima Sportskog centra “Dragan Džajić” u Gračanici uručenjem priznanja i teniskih rekvizita završen je teniski kamp. Domaćin kampa bila je opština Gračanica a finansiran je od strane misije OEBS na Kosovu.

Teniski kamp u Gračanici trajao je tri nedelje a na njemu je učestvovalo dvadesetak devojčica i dečaka različitih etničkih zajednica koji su učili osnove belog sporta.

“Na ovom kampu je bilo izuzetno lepo, svi smo se lepo družili i naučila sam da igram tenis”.

“Divno sam se provela na kampu, naučila sam dosta toga, naučila sam da igram tenis i planiram da i posle kampa nastavim da i dalje treniram tenis”.

“Već sam znao da igram tenis ali sam ovde na kampu naučio jako bitne i korisne stvari. Nastaviću i dalje da treniram, boriću se i potrudiću se da budem najbolji”, istakli su učesnici kampa.

Teniski kamp je vodila trener Marija Đorđević.

“Ovde su kod nas stigla deca iz Prištine, Janjeva i iz drugih mesta, trudili smo se da budemo svi jednaki bez obzira na nacionalnost, bez obzira na veru i naravno na rasu. Tako da smo držali distancu jedni među drugima zbog cele situacije oko korona virusa. Ove godine nije bilo nikakvih zagrljaja i poljubaca ali se nadam da će sledeće godine to biti”, istakla je Marija Đorđević.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i šef misije OEBS Jan Bratu poručili su da su mladi budućnost i da će i  dalje podržavati i pomagati omladinu.

“Ovakvi projekti za našu opštinu su izuzetno bitni, kada je reč o omladini, kada je reč o druženju i te kako su bitni preduslovi za budućnost i ja se nadam da se na ovome neće završiti i da ćemo isto tako uspeti da slične događaje organizujemo i u budućnosti“, istakao je Popović.

“Srećan sam što sam ovde i što sam u prilici da podržimo mlade ljude, jer mi stariji na taj način im prenosimo vrednosti koje su oko nas. Smatram da su sportske aktivnosti vrlo dobar način za to. Moramo kontinuirano da radimo na tome da stvorimo bolje okruženje za sve nas  i zato je važno da pomognemo da mladi shvate kako da ostvare interakciju sa svojim kolegama i susedima jer svi znamo da mora da živomo i radimo zajedno i da razumemo jedni druge”, istakao je Jan Bratu.

Svim prisutnim učesnicima kampa na kraju su uručena priznanja i teniski rekviziti.