12:36

15.10.2020

12:36

15.10.2020

Darko Mirković, RTK2

Aktuelni svetski bokserski šampion Robin Krasnići istakao je da je do titule najboljeg na svetu stigao nakon puno rada i odricanja, uspevši da  realizuje svoj dečački san sa pocetka karijere.

"Kada sam sa 16 godina otišao sa Kosova u Nemačku imao sam samo jedan cilj, da postanem najbolji na svetu. Iza mene i mog tima je mnogo rada, truda  i prolivenog znoja, ali sam na kraju uspeo u svemu. Imao sam veliku podršku svih, najpre porodice, ljudi koji me prate i koji vole boks. Radio sam mnogo i trud se isplatio", kazao je on.

Brojne novinare zanimalo je kako je uspeo da uklopi talenat za boks koji je doneo sa Kosova i nemački menatlitet i disciplinu.

"Kada doneste talenat koji mi sa ovih prostora imamo i kada imate takve uslove rada, stepen discipline koji je na najvišem nivou, onda svakako da uspeh ne izostane. Nemačka mi je pružila mnogo toga i ja sam im na tome neizmerno zahvalan. Sportskih talenata na Kosovu uvek je bilo, uostalom rezultati Maljinde Keljmendi dovoljno govore o svemu". 

Povodom osvajanja titule svetskog prvaka u boksu, predsednik Kosova Hašim Tači odlikovao je Robina Krasnićija predsedničkom medaljom za zasluge.