14:39

16.10.2020

14:39

16.10.2020

Bojan Tomić, RTK2

Iako se bliži kraj teniske sezone, razloga za brigu čelnika međunarodne teniske federacije je puno jer se, kako stvari stoje, situacija sa koronavirusom ponovo komplikuje. U glavnom gradu Francuske, u hali "Bersi" gde je planirano da se održi masters od 31. oktobra do 8. novembra je poslednjih dana povećan broj inficiranih, pa se od organizatora očekuje da preduzmu određene mere.

Da li i koliko će moguće odlaganje preostalih turnira uticati na kraj sezone tenisa, bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović u izjavi za RTK2 program odgovara:

“Mislim da je to ključno pitanje koje mora da razreši ATP zajedno sa WTA-rom i ITF-om. Ne sme sezona da se igračima prekida ovoliko pre svega zbog povrede a ujedno i kontinuiteta treninga i turnira na koje su igrači navikli”, ističe Obradović.

Obradović ističe da je čitava teniska sezona, a i cela sportska godina kada je u pitanju profesionalni sport, dovedena u pitanje i nada se pronalaženju nekog rešenja.

“Telo ne može da trpi na neki način, um možemo da naučimo na neke promene ali telo ne možemo. Prema tome mora da bude maksimalno opterećenje ako mislimo da zadržimo na visokom nivou generalno profesionalni sport naćiće neko rešenje sa tim babrima-balonima ili bilo čime da igrači budu maksimalno izolovani, sa druge strane da mogu u kontinuitetu da ugraju turnire”, zaključuje Obradović.

Masters u Parizu je ujedno i poslednja priprema za ATP finale u Londonu, međutim usled trenutne epidemiološke situacije ostaje neizvesno da li će biti održan. I pored novih mera, postoji mogućnost održavanja turnira bez publike, ali će organizatori morati da naprave izmene i eliminišu večernje mečeve iz rasporeda.