11:51

08.02.2021

11:51

08.02.2021

Milan Milićević, RTK2

Nakon tri meseca pauze zbog koronavirusa, prošle nedelje nastavljeno je takmičenje u Drugoj odbojkaškoj ligi Srbije - Grupa zapad, u kojoj nastupaju odbojkaši Partizana iz Lipljana.

Pauza od tri meseca nije u velikoj meri uticala na formu odbojkaša Partizana iz Lipljana koji su u samo nedelju dana uspeli da zabeleže dve pobede na gostovanjima. Najpre su slavili sa ubedljivih tri nula protiv Tutina, da bi minule subote istim rezultatom savladali ekipu Rudara iz Baljevca.

“Nismo znali šta nas očekuje i u kakvoj formi ćemo biti. Radili smo koliko smo mogli, prekidali smo treninge samo u vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Ni sami nismo znali u kakvoj smo formi pošto nismo igrali pripremne utakmice. Duga pauza, ali eto dve maksimalne pobede. Ne mogu da kažem da nisu očekivane. U subotu smo odigrali jednu izetno tešku utakmicu protiv ekipe iz Baljevca, iako rezultat ne pokazuje tako, nije bilo ni malo lako”, kaže kapiten OK Partizan Aleksandar Rašić.

Ambicije kluba su da se do kraja sezone obezbedi sam vrh tabele koji bi u narednoj sezoni lipljancima omogućio promociju u Prvu ligu Srbije.

“U pripremnom periodu nismo imali takva očekivanja ali smo negde početkom lige uz podršku našeg Ljubiše Nastića, koga moram opet da pomenem, malo porasla. Kada smo videli kvalitet ekipa, angažovali smo još naša dva bivša igrača koji su hteli da nam pomognu i dolaziće na pojedine utakmice tako da su nastavku sezone naša očekivanja najviša. Imamo tri utakmice manje, i u slučaju pobeda bićemo na čelu”, dodaje Rašić.

Ekipu Partizana iz Lipljana nova iskušenja u Drugoj odbojkaškoj ligi Srbije, grupa zapad očekuju narednog ponedeljka kada će u Zubinom Potoku, gde igraju kao domaćini, dočekati Tehničar iz Kraljeva.