12:45

26.02.2021

12:45

26.02.2021

Darko Mirković, RTK2

Osnivanje Regionalne bokserske lige, u kojoj će nastupati klubovi sa prostora bivše Jugosalvije, doprineće podizanju kvaliteta boksa, kao i povratku publike u dvorane. Generalni sekretat Bokserske federacije Kosova Mehmet Bogujevci smatra da bi Kosovo u ovom trenutku mogao da predstavlja jedan kvaitetan klub, ali i da nakon sastanka u Beogradu nije stigao poziv organizatora. 

"Inicijativa za osnivanje lige je više nego dobra, jer u ovom trenutku nigde na prostoru bivše Jugoslavije nema kvalitetnog boksa. Što se tiče učešča klubova sa Kosova, spremni smo da napravimo jednu dobru selekciju i da se sa jednim klubom uključimo u takmičenje. Ipak, nakon sastanka u Beogradu niko nas nije zvao i pričao sa na nama na tu temu", kaže Bogujevci.

Jedan od najboljih boksera Evrope i osvajač srebrne medalje na Svetsko prvenstvu u Beogradu 1978. godine za RTK2 kaže da je ubeđen da će na predstojećem svetskom šampionatu, čiji je domaćin upravo Beograd, biti boksera sa Kosova koji to svojim rezultatima zaslužuju. 

"Siguran sam da će na Svetskom prvenstvu u Beogradu biti mladih boksera sa Kosova, mnogi od njih imaju zapažene rezulatate i zaslužuju da se nađu tu. S druge strane mi smo i punopravnii članovi Svetske federacije i imamo kao i svi drugi pravo učešća na svetskoj smotri boksa", napomnje Bogujevci. 

Tačan termin Svetskog prvenstva u boksu biće poznat nakon odluke Svetske bokserske federacije.