15:33

06.04.2021

15:33

06.04.2021

Bojan Tomić, RTK2

Cilj formiranja Regionalne bokserske lige je podizanje kvaliteta klubskog boksa i njegova promocija na regionalnom nivou. U ovoj ligi neće nastupati takmičari iz Albanije i sa Kosova. Tačan datum početka Regionalne bokserske lige još uvek nije preciziran.

U Regionalnoj bokserskoj ligi, pored takmičara iz Srbije, učestvovaćei bokseri iz Slovenije, Severne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

„Učestvovanje u pomenutom takmičenju svima bi dobrodošlo jer što više mečeva imaju bokseri onda stvaraju veliko iskustvo i bokserski staž i tako se bolje spremaju za međunarodna takmičenja. Voleli bi da budemo učesnici te lige jer i mi imamo kvalitetne boksere i tako bi podigli kvalitet cele Regionalne lige. Kao što je poznato u bivšoj Jugoslaviji bokserska liga je bila jedna od najkvalitetnijih liga u Evropi“, ističe Latif Demoli iz Kosovske bokserske federacije.

Iz Bokserske federacije Kosova napominju da se odlaganje takmičenja zbog korona virusa negativno odražava i na formu svakog sportiste.

„Taman jedan sportista u pripremnom periodu  stigne do vrha svoje forme i treba da nastupi na takmičenje kao što se desilo prošle godine kada je došlo do odlaganja svetskog prvenstva, zatim evropskog  prvenstvo za mlade boksere do 22 godine, iako su tada  svi naši bokseri bili spremni jer smo tokom godine išli na čak 8 razlilitih lokacija kako bi se bolje spremili i tako održavali formu,došlo je do odlaganja takmičenja“, zaključio je Demoli.

Ukoliko epidemijska situacija dozvoli, kosovske boksere uskoro očekuju i turniri u maju, dok će se u novembru u Beogradu održati Svetsko prvenstvo, za koje su se kosovski bokseri već kvalifikovali.