11:22

16.04.2021

11:22

16.04.2021

Darko Mirković, RTK2

Novi predsednik olimpijskog komiteta Kosova, doskorašnji prvi čovek karate federacije Ismet Krasnići smatra da će Kosovo i u  narednom periodu na sportskom planu beležiti vredne rezultate, jer se bez obzira na sve probleme izazvane epidemijom ulagalo u sportske klubove i saveze, ali i eduakciju trenerskog kadra, pre svega onih koji pokušavaju da ostvare olimpisku normu.

"Vredno su radili i većina njih je u ovom trenutku blizu ostvarenja norme koja ih vodi u Tokio. Za sada imamo 12 takmičara koji će učestvovati na igrama u Japanu, ali se iskreno nadam da će taj broj biti i još veći. Imamo i zahteve iz tri federacije, videćemo šta će na predstojećim turnirima uraditi", rekao je Krasnići. 

Prvi čovek olimpijskog saveza Kosova posebno napominje da će savez puno raditi i na diplomatskom polju i saradnji sa savezima pre svega u regionu, ali i šire. 

"Mi nemamo nijednu barijeru ni sa jednom državom u svetu, mi smo otvoreni za saradnju sa svima, naravno i sa Srbijom, ceneći svoje državne vrednosti. Imali smo određenih problema u prošlom periodu, ali smo se uvek pridržavali toga da ne mešamo sport i politiku. Zato i dalje radimo na uspostavljanju što bolje saradnje dva olimpijska saveza", naglašava Krasnići. 

Osim na letnjim olimpijskim igrama u Tokiju, kosovski sportisti u ovom trenutku učestvuju na Evropskom prvenstvu u džudou koje se održava u Lisabonu,dok se bokseri nalaze na pripremama u Finskoj.