14:38

17.06.2021

14:38

17.06.2021

RTK2, Nemanja Simić

U Donjoj Gušterici od 19. do 29. juna biće održan tradicionalni Vidovdanski turnir na kome se, po rečima organizatora, očekuje učešće preko 20 ekipa u malom fudbalu. Sve utakmice biće odigrane školskom dvoristu osnovne škole "Knez Lazar".

Nakon prošlogodišnje pauze usled pandemije korona virusa, ljubitelji malog fudbala će i ovde godine imati priliku da uživaju u utakmicama na tradicionalnom Vidovdanskom u Donjoj Gušterici. Do sada je prijavljeno oko 20 ekipa, a prema rečima organizatora prijave su moguće do samog početka turnira.

”Turnir će se poceti 19. juna i trajaće desetak dana u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa i to bude jedan lep događaj za naš kraj. Naš turnir se održava već 15 godina, prošle godine nismo imali turnir zbog korone, ali ove godine potrudićemo se da organizujemo na najbolji način. Imamo pomoć od Opštine Gračanica, načelnika kosovskog okruga Lipljan i privatnog sektora iz Gušterice i okoline, pa na taj finansiramo turnir", istakao je Bojan Stanojević, predsednik sela Donja Gušterica i organizacionog odbora turnira.

Ekipe će biti raspoređene po grupama, nakon čega sledi nokaut faza. Osim za pobedničke ekipe, nagrade su predviđene i za najboljeg golmana i igrača na turniru.

“Na početku će se igrati u grupnoj fazi, nakon toga biće nokaut faza, biće skronih nagrada od upate prijavljenih ekipa biće raspodeljeno da prvo, drugo I treće mesto, pored toga imamo pehare, medalje i dresove, pozivamo”, rekao je Aleksandar Prlinčević iz odbora za organizaciju.

Sastav grupa biće određen 18. juna, dok su prve utakmice na program dan kasnije.