15:05

24.06.2021

15:05

24.06.2021

Nova rs.

Belgija će u nedelju započeti nokaut fazu utakmicom protiv Portugala, a Belgijanci su besni na format takmičenja. Stav "crvenih đavola" izneo je Tomas Vermalen, a njegove reči izazvale su mnogo pažnje.

Bivši štoper Arsenala požalio se da nije pošteno što je Belgija morala da putuje na sve mečeve.

„Nažalost, na ovom takmičenju postoje reprezentacije koje su sve utakmice igrale na svom terenu. To nikako nije pošteno. Mi smo na sve morali da putujemo, a putovanja loše utiču na vaše telo. Igrali smo dvaput u Rusiji i morali da letimo natrag po tri sata nakon utakmica. Naravno da nam to nije pomoglo na ovom takmičenju. Moramo da prihvatimo to, ali nije pošteno“, rekao je Vermalen.

Belgija je dva puta igrala u Sankt Peteburgu, zatim u Kopenhagenu, a ove nedelje ih očekuje i let za Španiju.

Slično viđenje izneo je i Zlatko Dalić, selektor Hrvatske. „Vatreni“ su na sve mečeve u Londonu i Glazgovu putovali iz Rovinja jer nisu mogli da budu u kkampu u Švedskoj zbog ograničenja vezanih za koronavirus, a Hrvatska nije imala ni podršku navijača.

„Nama je veliki minus što nema naših navijača jer se zna koliko nama oni znače. Dalje, mi putujemo, nismo u kampu kao drugi ovde. Mi o tome pričamo, ali nema alibija, mi moramo da istrčimo i da damo sve od sebe. Nije pošteno, ali nije to niko slagao namerno. Za nas je to najgore moguće, njihovi mogu da dođu, a naši ne mogu“, rekao je, između ostalog, Dalić.