11:51

21.09.2021

11:51

21.09.2021

Danas

Bio je nadomak istorijskog rezultata u vidu osvajanja kalendarskog grend slema i jedinstvene 21. titule sa najveća četiri turnira na svetu, međutim porazom od Danila Medvedeva u finalu US opena, Novak Đoković moraće da sačeka najranije Australijan open kako bi ponovo pokušao da prestigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji takože imaju 20 trofeja sa grend slem turnira.

Do kraja godine preostaje mu borba za odbranu liderskog mesta na ATP listi, a da će je najozbiljnije shvatiti pokazuje poslednja informacija da je Novak na listi učesnika Indijan Velsa.

Posle bolnog poraza od Danila Medvedeva u finalu US opena najbolji teniser sveta je u afektu pred novinarima rekao da ne zna gde će igrati posle toga niti da li će uopšte igrati do kraja godine, međutim mogao bi da se pojavi već na narednom turniru iz serije 1000.

Prema zvaničnom spisku učesnika za masters u Indijan Velsu, koji će se igrati od 7. do 17. oktobra, nalazi se i Novakovo ime. Tu je ceo teniski vrh, gledajući nepovređene igrače, pa su pored Đokovića i Medvedev, Zverev, Beretini, Cicipas…

Turnir u Indijan Velsu je jedan od poslednjih velikih do kraja sezone, ostali su posle njega masters u Parizu i završni masters, pa će označiti i početak velike borbe Đokovića i Medvedeva za prvo mesto na listi na kraju godine.

Đoković ima 1.558 bodova više na ATP listi i 1.990 bodova više u ATP trci, tako bi Medvedev morao žestoko da se potrudi i osvoji mnogo toga u finišu sezone, da bi preskočio Đokovića na poziciji broj jedan.

Novak je trenutno na deobi istorijskog liderskog mesta sa Pitom Samprasom prema broju godina koje su završili na liderskom mestu – po šest, tako da bi Đoković mogao da se osami na čelu ukoliko sačuva prvo mesto na ATP listi.