07:34

30.11.2021

07:34

30.11.2021

N1

Argentinski fudbaler Lionel Mesi po rekordni sedmi put osovojio je „Zlatnu loptu“ – prestižno priznanje koje časopis „Frans fudbal“ dodeljuje najboljem fudbaleru u jednoj kalendarskoj godini. Posle dobijanja nagrade laureat za 2021. godinu izjavio je da nije mislio da će doći do rekordne sedme „Lopte“.

Fudbaler iz Rosarija u godini na izmaku osvojio je Kup Kralja sa Barselonom i kontinentalno takmičenje Kopa Amerika sa reprezentacijom Argentine.

Neverovatno je ponovo biti ovde. Mislim da je ključno to što sam osvojio Kopa Amerika. Pre dve godine sam mislio da će to biti moja poslednja Zlatna lopta. Međutim, kada smo pobedili Brazil na ‘Marakani’, to je bilo nešto zaista posebno“, izjavio je 34-godišnji Lionel Mesi, koji je u 2021. godini postigao 40 golova za tim i reprezentaciju.

Drugo mesto u izboru FF zauzeo je Robert Levandovski iz Bajern Minhena, a treće Italijan Žoržinjo iz Čelsija – aktuelni prvak Evrope u timskoj i reprezentativnoj konkurenciji.

Ne znam da li je ovo bila moja najbolja godina… Imao sam dugu karijeru, ali znam da je ova godina bila posebna zbog uspeha koji sam ostvario sa Argentinom. Obradovali smo svoju zemlju posle tolikih godina ispunjenih teškim trenucima i kritikama. “, rekao je fudbaler Pari Sen Žermena.

Želeo bih da kažem Robertu Levandovskom da mi je čast što sam se sa njim takmičio za Zlatnu loptu ove godine. Ti zaslužuješ da imaš ovu nagradu. Prošle godine su se svi složili da si ti bio pobednik. Mislim da bi ‘Frans futbal’ trebalo da te nagradi jer si zaista zaslužio. Ti moraš da imaš to priznanje u svojoj kući“, rekao je Mesi.

Koliko ću još dugo igrati? Ne znam koliko mi je ostalo, nadam se još mnogo jer mnogo volim da igram fudbal. U prethodnim godinama kada sam osvajao ovu nagradu imao sam osećaj da nešto nedostaje, a sada, kada sam ostvario uspeh sa svojom zemljom, nemam više taj osećaj“, kazao je sedmostruki osvajač Zlatne lopte.

Mesi je prestižnu nagradu osvajao 2009, 2010, 2011, 2012, 2015. i 2019. godine.