17:25

01.12.2021

17:25

01.12.2021

N1

Fudbalski klub Barselona spremio je referendum za članove svoga kluba, koji će glasati za ili protiv novog projekta "Espai Barsa".

Predsednik Barselone Žoan Laporta u pratnji generalnog direktora Ferana Revertera predstavio je kako će izgledati naredni referendum o finansiranju pomenutog projekta.

Kako se klub ne nalazi u privatnom vlasništvu za sve bitnije odluke potrebno je da se izjasne njegovi članovi.

Njih 142.038 članova koliko trenutno ima, od čega 110.159, koliko ne živi u samoj Barseloni imaće priliku da glasa elektronskim putem.

Pitanje na koje će davati potvrdan ili negativan odgovor glasi: Da li odobravate odluku Skupštine komisija da ovlasti Upravni odbor da izvši neophodne radnje za dobijanje finansiranja projekta „Espai Barsa“ koji ne prelazi 1,5 milijardi evra?“.

Šta je „Espai Barsa“?

Reč je o projektu koji podrazumeva renoviranje stadiona „Nou Kamp“ i klupskih prostorija, ali i gradnju novih poslovnih prostorija i hotela, kao i sportsko-zabavnih sadržaja u centru Barselone, na površini od 18 hektara, koji se nalaze u vlasništvu kluba. Ideja je da se grade razni zabavni sadržaji, koji će biti integrisani u klub, a koji bi donosili veliku finansijsku dobit.