16:59

25.01.2022

16:59

25.01.2022

RTK2, Darko Mirković

Po prvi put od prijema  u Međunarodni olimpisjki  komitet na zimskim olimpijskim  igrama koje ce od 4. februara  biti održane u Pekingu, Kosovo će  imati  dva takmičara, jer će se pored Aljbina Tahirija na takmičenju  pojaviti  sedamnaestogodišnja  Kijana  Krueziju . Predsednik skijaške federacije Kosova  Miljiaim Keljmendi smatra  da je i sam plasman dva takmičara veliki uspeh. 

 "Veoma  smo  zadovoljni  što ćemo na Olimpijadi u Pekingu imati dva takmičara, jer mnogo veće  federacije nemaju  takav rezultat. Znamo da će  konkurencija  na igrama biti  veoma  jaka, ali verujemo u isustvo Tahirija i mladost  Kijane. Uostalom  mi smo njihovim plasmanom već osvojili  srebrnu medalaju", kaže Keljmendi. 

 Povodom  početka  igara u  Pekingu, predsednica Kosova Vjosa Osmani u petak će prirediti prijem za  takmičare i predstavnike ski-saveza i tom prilikom im predate zastavu Kosova. 

 "Prijem kod predsednice Osmani  još  jedna je potvrda da se cene postignuti rezultati . Odmah nakon toga naši  takmičari  kao i predstavnici Olimpijskog komiteta Kosova putuju za Peking kako bi se na što bolji način aklimatizovali i pripremili za takmičenja", ističe u razgovru za RTK2 predsednik skijaške federacije Kosova  Miljiaim Keljmendi.

Zimske Olimpijske igre u Pekingu biće održane od 4. do 20. februara.