16:14

29.11.2022

16:14

29.11.2022

Aleksandra Nićić/RTK2

U Novom Pazaru su predhodnog vikenda održani Dani atletike, a proglašeni su i najbolji treneri u 2022. godini, među kojima je Dejan Dimitrijević, trener Atletskog kluba Prilužje.

Članovi Atletskog kluba iz Prilužja čitavu deceniju donose odličja sa brojnih takmičenja. Krajem novembra se održavaju i dani atletike, koji su ove godine organizovani u Novom Pazaru.

“Ti dani atletike održavaju se da se proglase najbolji treneri te godine 2022. da se sumiraju rezultati, uspesi na nivou kao što smo mi bili najuspešniji do sada na Evropskom i svetskom prvenstvu koje je održano kod nas u dvorani, u okviru toga imamo i stručne seminare za trenere...Možemo mi da se pohvalimo da sam zahvaljujući Urošu Mašiću koji je na 800 i na 1000 metara postigao dva rekorda Srbije, državna rekorda Srbije za starije pionire, to se kaže najbolja vremena za taj uzrast na 800 i 1000 metara dobili smo priznanje kao trener koje nama mnogo znači, mislim da je ovo prvo priznanje nekog Atletskog kluba sa ovih prostora sa Kosova“, kaže trener Dejan Dimitrijević.

Redovni treninzi su preduslov za dobru pripremljenost i uspehe atletičara.

„Zimi obično radimo u ovoj Sali, ako napolju to uslovi ne dozvoljavaju i kad je kiša ovde pokušavamo nešto da improvizujemo, vežbe malo snage, kordinacije. Što se tiče sale imamo baš dobre uslove, a vani nemamo baš nikakve uslove, radimo na asfaltu put Prilužje – Plemetina, gde se znate i sami vozi jako brzo, gde je nebezbedno, ali šta da radimo druge uslove nemamo“, poručio je Dejan Dimitrijević.

Da se uloženi trud isplati, potvrđuju i rezultati mladih atletičara iz Prilužja.

„Treniram atletiku skoro šest godina, odabrala sam ovaj sport zato što je individualan sport i što sve zavisi od mene koliko ja treniram. Imam 30 medalja i nadam se da ću još da osvojim“, kaže Tijana Vojinović učenik sedmog razreda.

„Atletiku treniram dve godine, imam preko 15 medalja i najviše mi se kod ovog sporta sviđa to što ja zavisim od svega“, rekla je  Jovana Kovačević učenica sedmog razreda.

„Treniram atletiku oko tri godine, imam oko 50 medalja...Brzinom do zvezda gde sam jedini prošao u uži krug sa Kosova“, kaže učenik sedmog razreda Mihajlo Stević.

Pred aletičarima iz Prilužja je u decembru i najpoznatiji miting u Srbiji - "Novogodišnji miting Crvrnr zvezde“, kao i nastup na mitingu Atletskog kluba Karanovac.