10:51

15.03.2023

10:51

15.03.2023

N1

Evropska fudbalska organizacija razmišlja o tome da menja pravilo po kojem jedan čovek ne može da bude vlasnik dva kluba koji igraju u Ligi šampiona.

Predsednika UEFA Aleksandra Čeferina i ostale saradnike situacija koja je navela na ovo razmišljanje je ona vezana za Mančester Junajted.

Glavni kandidati za kupovinu kluba sa „Old traforda“ su vlasnici Nice Ser Džim Ritklif i šeik Jasim Al Tani, krovno lice PSŽ-a.

Čeferin je u razgovoru sa Gerijem Nevilom rekao da je Mančester Junajted samo jedan od klubova sa tim potencijalnim problemom.

„Ne mislimo samo od Junajtedu. Postoji još 5-6 vlasnika koji hoće da kupe još jedan klub. Moramo da vidimo šta da radimo. Dve opcije, stanje ostaje kakvo je ili im dozvoljavamo učešće u istom takmičenju“, kaže Čeferin.

Slovenac na čelu UEFA tvrdi da moraju pre svega da se provede trenutna i postave nova striktna pravila i zakoni, ukoliko se bude uvelo.

„Sa ove tačke gledišta, deluje da u slučaju međusobnog duela u tom takmičenju vlasnik može jednom klubu da naredi da izgube zbog drugog kluba. Ali, kom treneru bi to još moglo mirno da se zatraži da namerno izgubi meč?“, dodao je Čeferin.