19:03

21.03.2023

19:03

21.03.2023

Milan Milićević/RTK2

Talentovani mladi teniser iz Novog Brda Filip Pavić nedavno je proglašen za najboljeg igrača na Kosovu u 2022. godini, u kategoriji do 16 godina. Već peti put Filipu je uručeno ovo priznanje, što potvrđuje da je jedan od najperspektivnijih tenisera.

Filip Pavić je već nekoliko godina unazad jedan od najtalentovanijih tenisera na Kosovu u svojoj kategoriji. Uz redovan trening i veliku posvećenost ostvaruje izuzetne rezultate pa je tokom šest godina, koliko se bavi tenisom, osvojio više od trideset turnira.

"Jako mi znači ovo priznanje, daje mi motivaciju da nastavim dalje sa radom. Nadam se da će ovakvih nagrada biti još puno", rekao je Filip Pavić.

Svoje teniske veštine u poslednjih godinu dana Fillip usavršava u Beogradu, na Teniskoj akademiji nekadašnjeg selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdana Obradovića.

"Bogdan je sjajan trener. Izuzetno sam lepo prihvaćen, brzo sam se privikao na život u Beogradu. Sve je super", zaključio je Filip.

Filipova njaveće podrška su roditelji, posebno majka Vesna koja se raduje svakom njegovom uspehu.

"Bilo je pino odricanja, i nas, ali i od strane Filipa. U početku mi je bilo teško kada je otišao. Ziveo je sam, u velikom gradu. Kada sam videla da se lepo snasao tamo, mnogo mi je lakše. Radi ono što voli, i jako sam srećna kada ostvari neki zapažen rezultat", rekla je Vesna Pavić, Filipova majka.

Filipov san je da jednog dana osvoji Australijan opet, a do tada je pred njim još mnogo međunarodnih, ITF turnira koji će mu poslužiti kao ulaznica u svet profesionalnog tenisa.