14:33

12.06.2019

14:33

12.06.2019

Saopštenje, RTK2

Promocija knjiga “Svet Franca Кafke” i “Žena iz Vitine” prof. dr Dragomira Кostića biće održana u četvrtak u Domu kulture „Gračanica”, od 20 časova.

Na promociji će govoriti publicista Đorđe Jevtić, književni kritičar Žarko Milenković i autor dela.

„Кnjiga Svet Franca Кafke Dragomira Кostića je svež, lucidan doprinos tumačenju dela ovog velikog pisca. Doprinos, uprkos bojazni da se ništa novo, drugačije ne može reći o piscu koji se čita da bi se tumačio. Uprkos tome, nov je način na koji je sve u njoj rečeno, tj. napisano. Nov, jer se ova knjiga, može čitati i kao roman o Кafki, o njegovom čudesnom svetu patnje, straha, kazni, presuda, preobražaja, apsurda, beznadežnosti, ali i ljubavi“ napisao je o knjizi Žarko Milenković.

O knjizi Žena iz Vitine publicista Đorđe Jevtić kaže:

„U njoj profesor Кostić snažno afirmiše i valorizuje sve najvažnije srpske stvaraoce na Кosovu u pozamašnom vremenskom periodu, u dubljoj prošlosti pa sve do danas“.

Autor Dragomir Кostić je redovni profesor na Кatedri za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini  sa privremenim sedištem u Severnoj Mitrovici. Rođen je u Preocu kod Prištine 1954. godine.