18:42

31.08.2019

18:42

31.08.2019

Mirjana Radovanović, RTK1

Nasmejani ljudi iz više od 40 zemalja sveta rasporedila se na preko deset bina i zona širom festivalskog prostora, na kojima su plesali do ranih jutarnjih časova. Sea dance festival na plaži Bujarica, je počeo.

Najveći spektakl na Jadranu sinoć bio je na glavnoj bini Sea Dancea, gde su nastupili istinski lideri globalnog tehno pokreta Sven Vath i Richie Hawtin. Pored tehna nije nedostajalo ni savremenog hip-hop zvuka, a da žurka počne najranije dosad pobrinuli su se novosadska grupa Bekfleš, beogradski trap boss Fox i zagrebački reperi Kuku$.

Atmosferu je do sijanja dovela balkanska kraljica trep zvuka Senidah čije je hitove publika horski pevala. Budući da se radilo o nešto mlađoj publici koja je strpljivo čekala 19h da se otvore kapije, kako bi iz prvih redova slušala svoje idole, oko ponoći je došlo do velike smene posetilaca kada je počela žurka u duhu EXIT Dance Arene na koju su pristizali fanovi celonoćnih žurki.

Na No Sleep bini je sinoć nastupao holandski progressive mag Eelke Kleijn, koji je fantastičnim setom, pripala čast da priredi magičan završetak prve noći Sea Dance festivala.

Večeras na glavnu binu Sea Dance festivala stiže jedan od najvećih svetskih hitmejkera, nemački producent Robin Schulz, kao i superpopularni francuski duo  Ofenbach. Pre njih će nastupati Darko Rundek, dok će večerašnji nastavak pravog hip-hop festivala u festivalu činiti popularni sastav Hazze i trap idol Surreal.

Tehno se večeras seli na No Sleep binu uz nemačku techno ikonu Helenu Hauff i regionalne zvezde među kojima su Marko Nastić, Skeptik aka Pero Fullhouse i Tehno Klinika.

Tokom sva tri dana festivala biće postavljena kompletna produkcija Exita skrojena po željama Davida Guette, uz opremu koja staje u čak 11 šlepera. U postavci bina na festivalskom prostoru učestvuje oko 120 ljudi, dok će tokom festivala, od petka 30. avgusta do 1. septembra, broj angažovanih premašiti i hiljadu.

Interesovanje za ovogodišnje izdanje festivala je među najvišim u poslednjih nekoliko godina.