11:46

04.09.2019

11:46

04.09.2019

Mirjana Radovanović, RTK

Spektakularno finale ovogodišnjeg Sea Dance festivala, održanog od 30. avgusta do 1. septembra na plaži Buljarica kod Budve, je posetilo preko 63.000 ljudi iz preko 40 zemalja sveta.

Francuski producentski mag Davida Guette pred publikom od nekoliko generacija ređao je svoje hitove, poput „Say My Name“, „Titanium“, "When Love Takes Over" i brojne druge, horski dočekane na prepunoj glavnoj bini.

Scenski efekti kakve ste dosad gledali samo na festivalima kao što su Tomorrowland, Ultra ili EXIT, publiku su ostavljali bez daha, a Guettina neposrednost i otvorenost prema publici je ostavila dubok trag, koja dugo nije nekog ispratila tako glasnim ovacijama.

Talenat regiona poslednjeg dana predstavljali su domaćini festivala Who See, rap senzacija Klinac i mlada nemačka DJ zvezda Lovra.

Prva dva festivalska dana, glavnu binu zapljuskivale su dobro poznate pesme zahvaljujući globalnim zvezdama kao što su Sven Väth, Richie Hawtin, Robin Schulz i Ofenbach, kao i regionalna imena među kojima su bili vodeći magovi Bassivity kolektiva Senidah, Kuku$, Fox, Hazze, Surreal, ali i Darko Rundek i Ekipa. 

Finale na No Sleep bini bilo je vrhunac tri besane noći na plaži pored plavog Jadrana, a planetarno voljeni Recondite doneo je istinsku muzičku magiju. Čast da zatvori ovogodišnje festivalsko izdanje pripala Tijani T. Na No Sleep plaži nastupali su još Helena Hauff, Eelke Kleijn, Marko Nastić, Audiostorm, Double Needle Project, Skeptik aka Pero Fullhouse, Haris, Mili Sefić, Popi Divine.

Provod na ovogodišnjem Sea Dance festivalu trajao je i tokom dana, zahvaljujući dnevnim žurkama, a tokom večeri, pored glavne i No Sleep bine, publika je pohodila i TDI binu, te su za žurku posljednji dan bili zaduženi Danny Cruz, Oysha, Davor Billyc, Rosske, Wreckage i Leo Fragogiannis, a finale na Silent Dance bini upriličili su i ovaj put Mr. Fanatik, _djura i Dirty. 

Raznolikost sadržaja ogledala se i u projektu “Kreativna Crna Gora” koji je Sea Dance razvio sa Ministarstvom kulture Crne Gore i UNDP, a koji je mladim domaćim umetnicima pružio priliku da se predstave publici iz čitavog sveta na binama Living Culture Music i Living Culture Cinema!