16:37

07.09.2019

16:37

07.09.2019

Mirjana Radovanović, RTK1

Prema rečima osnivača organizacije “Euphoria”, Val Hoxhe, prošlogodišnje izdanje, na kome je nastupao anonimni nemački producent tehno muzike, SNTS, a koji je rezultirao neočekivanom broju posetilaca, ga je podstaklo da nastavi sa organizovanjem i promovisanjem tehno muzike na Kosovu. 

“Poseta na prošlogodišnjem tehno dogadju je bila neočekivano veća i to je mom timu dalo snagu da nastavimo da promovišemo tehno žanr na Kosovu, u Uroševcu a istraživanje koje smo nedavno završili u našem gradu, pokazuje porast obožavalaca ovog pravca elektonske muzike”, dodaje Val Hodža. 

Dogadjaj je humanitarnog karaktera i deo zarade od ulaznica je predvidjena za socijalno ugrožene porodice u opštini Uroševac.  

“Ovaj dogadjaj je muzičkog i humanitarnog karaktera. Prošle godine smo deo zaradjenog novca od ulaznica donirali kao pomoć porodici Limani iz sela Šilovo u opštini Uroševac”, napominje Hodža. 

Podržana od Opštine grada Uroševac, “Euphoria” učestvuje u razovju turizma ovog grada. 

"Za mene je veliki uspeh to što smo privukli pažnju stranih posetilaca. Takodje je bilo ljudi iz svih zajednica na Kosovu, pa mogu reći da multikulturalnošću našeg dogadjaja doprinosimo promovisanju i razvoju turizma našeg grada". 

Za sada se još uvek neznaju imena umetnika koji će nastupati na ovom dogadjaju, ali kako saznajemo, bilo je reči o mladom italijanskom techno producentu i dj. Sirugni smo da vas njihov ukus neće izneveriti.