16:05

16.10.2019

16:05

16.10.2019

Bojan Tomić, RTK2

U Domu kulture Gračanica odrđana promocija Knjige Tomislav Sekulić - čovek u svom vremenu. O životu I radu Tomislava Sekulića govorili su njegovi saradnici i prijatelji.

Tomislav Sekulić je bio istaknuti privrednik, politički i javni radnik i jedan od najuglednijih Srba na političkoj sceni Kosova. Bitne crte iz njegovog života ovekovečene su u memorijalnom podsećanju na promociji knjige u domu kulture.

“Stvara se kod mene obaveza da progovorim o čoveku koga su svi zaboravili. Vraćanje Tome Sekulića u žižu javnosti i ovo današnje vreme je vrlo značajno jer je njegova politička platforma i političko delovanje je nauk za mnoge generacije na koji način treba tražiti rešenje kako razumevati procese”, istakao je Momčilo Trajković jedan od priređivača knjige o Tomislavu Sekuliću.

Đorđe Jevtić “Danas gotovo da nema ličnosti koja bi mogla da nadomesti tu prazninu sa njegovim odlaskom. To je bio čovek koji je zaista imao odgovore na sva pitanja, a glavna njegova teza je bila da se problem Kosova ne može rešavati bez Albanaca. I to je ključna poruka i u ovoj knjizi”, rekao publicist Đorđe Jevtić.

Profesor Dušan Čelić govorio je o Tomislavu Sekuliću prisećavši se vremena u kom je on živeo.

“U toliko je, čini mi se, ovaj poduhvat izdavanjem ove knjige značajniji jer trebalo je da prođe četvrt veka da Toma Sekulić ponovo bude sa nama večeras. On je bio i životni i politički autoritet, prve razložne mudre reči političara koje sam čuo bile su Tomine reči”, zaključuje Čelić.

Promociji je prisustvovao veliki broj prijatelja, saradnika i poznanika lika i dela Tomislava Sekulića koji je po njihovom mišljenju ostavio neizbrisiv trag na političkoj sceni.