14:43

22.10.2019

14:43

22.10.2019

Darko Mirković, RTK2

Na prvoj samostalnoj izložbi likovne umetnice Aide Redžepagić izloženo je desetak slika, većinom pejzaža, ali i onih sa motivima iz svakodnevnog života. Za nastanak jednog dela potrebna je inspiracija, napominje Aida pa umetnički proces nekad traje dugo.

,,Mnogo mi znači ova izložba jer ću se na njoj predstaviti javnosti u pravom svetlu. Slikarstvo sam zavolela od malena, a kasnije sam to mnogo ozbiljnije shvatila i bez obzira što sam na prvoj godini arhitekture i dalje ću se truditi da dam svoj  maksimum i to pokažem na platnu", rekla je gostujući u Jutarnjem program RTK2  likovna umetnica Aida Redžepagić.

Rukovodilac Bošnjačkog informativnog centra Tarik Musić ističe da ovaj centar znači mnogo bošnjačkoj zajednici na Kosovu, jer  su njegova vrata otvorena za sve umetnike, kao i one kojima je potrebna bilo kakva vrsta pomoći.

,,Centar je, pre svega, namenjen studentima Prištinskog univerziteta jer konačno  imamo mesto gde se možemo okupiti, razmeniti iskustva i podeliti mišljenja. Ima  i dosta studenata koji imaju problem nepoznavanja jezika pa će u ovom centru moći da senauče i jezik", napominje Musić.

Slike Aide Redžepagić biće izložene u Bošnjačkom informativnom centru  do 24. oktobra.