14:22

04.11.2019

14:22

04.11.2019

Marija Radovanovic, RTK1

Viberate je slovenačka muzička platforma ili baza podataka svetskih muzičara, agencija, organizatora, promotera kao i svih novih muzičara pružajući im priliku za uspešnu karijeru. Osnivači ove platforme su slovenaćki techno dj i producent Uroš Umek i njegov tim s kojim od početka svoje karijere saradjuje zajedno, Vasja Veber i Matej Gregorčič. U muzičkoj industriji su više od 15 godina i želeli su da ovim projektom reše probleme s kojima su se sretali tokom tog vremena.

Projekat je već podržan od strane programa Evropske komisije “Music Moves Europe”, tako da je izabran kao jedan od 8 startupa koji će promeniti muzičku industriju, a inicijativu je podržalo i slovenačko Ministarstvo za ekonomski razvoj i tehnologiju. 

Ova platforma takodje omogućava prodaju ulaznica za nastupe organizatorima događaja u zamenu za kripto valutu, kao i online prodavnicu gde zaradjenim VIB tokenima možete kupiti njihove proizvode.   

Zahvaljujući članovima i ljubiteljima muzike do sada je Viberate prikupio sve bitne podatke o više od 130.000 lokacija širom sveta. 

Viberate-a, napravio aplikaciju Tonight, vodič za noćni život, koji korisniku omogućava potpuno otkrivanje novih muzičkih događaja i lokacija. Aplikacija već ima više od 100.000 muzičkih klubova u svojoj kolekciji, kao i više od 350.000 muzičara iz svih žanrova.

„Sa timom smo uložili nekoliko godina napornog rada i više od dve decenije iskustva u muzičkoj industriji. U svojoj 25-godišnjoj karijeri, sam svirao na prepune i polu prazne događaje. Nije bitno ko nastupa a žurka je dobra samo ako je klub pun. Verujem da će vam Tonight aplikacija biti od velike pomoći", istakao je DJ Umek, jedan od suosnivača Viberata. 

Viberate ima svoju kripto valutu - VIB 

Novi sistem koji omogućava ljubiteljima muzike da zarađuju kripto tokene je otvorena baza koja omogućava svakome da doda nove umetnike i lokacije, zaradjujući Viberetovu kripto valutu VIB, koju može zameniti za druge kriptovalute kao što su bitkoin i ether.