10:03

11.11.2019

10:03

11.11.2019

Milan Milićević, RTK2

U Domu kulture u Gračanivci sinoć je održano književno veče dr. Neleta Karajlića koji tom prilikom predstavio svoj roman "Solunska 28".

„Solunska 28“ je drugi roman u trilogiji o prijateljstvu i izdaji dr. Neleta Karajlića. Priča se vezuje za period Drugog svetskog rata i nemačke okupacije Beograda, a prati sudbine ljudi koji su prolazili kroz kuću na adresi „Solunska 28“ u beogradskom naselju Dorćol na obali Dunava.

„Ja se nadam da ova moja mala umetnost koju ja pravim i knjige koje pišem da će oplemeniti nečija srca i da će život biti lepši nekome ko to bude pročitao. Najviše volim da dođem oči u oči sa čitaocima i da sa njima zajedno prodiskutujemo o fenomenima koji nas raduju ili more. I ono što mi je bilo poslebno lepo jeste što je bila puna prostorija“, zaključio je dr. Nele Karajlić, autor romana.

Književnik iz Gračanice Živojin Rakočević je istakao da je ovaj roman pokazao jedno novo lice dr. Neleta Karajlića koji je još jednom pokazao da je svestrani umetnik, koji ume mnoga toga važnog da istakne.

„Neverovatno je šta jedan talentovani čovek i umetnik može da uradi, kako može da se očisti od onoga što je pre toga radio i da napravi knjigu koja će biti umetnički relevantna. To je bilo veliko iznenađenje u onome što on piše i tu se vidi njegova velika snaga i potencijal“, rekao je Živojin Rakočević, književnik.

Po završetku književne večeri, svaki od posetilaca, dobio je od strane autora potpisan primerak knjige. Promocija “Solunske 28“ će u ponedeljak biti upriličena i u Severnoj Mitrovici.