16:31

20.02.2020

16:31

20.02.2020

Marko Zakić, RTK2

Audicija za Festivala izvornih pesama ,,Carski glasovi’’, u čast čuvenih izvođača Jordana Nikolića i Mare Đorđević je nakon Štrpca održana u Šilovu. 

Na audiciji u Šilovu je učestvovao mali broj kandidata, ali je njihova muzikalnost za pohvalu, tvrde članovi žirija.

Prijavile su se devojčice uzrasta od 7 do 15 godina, kojima je ovo prilika da pokažu svoje muzičko umeće.

„Pevala sam pesmu „Moj golube“, pevanjem se bavim dve godine, volela bih da prođem ovu audiciju“, rekla je Nikolina Kostić.

„Pevanjem se bavim četiri godine, volela bih da nastavim da se ovim bavim, verujem da sam dobra u tome“, kazala je Katarina Fremić.

„Pevam duže od sedam godina i verujem da sam dobra u tome. Ovakve vrste festivala nam mnogo znače i trebalo bi ih češće organizovati“, dodaje Nevena Mladenović.

„Ja pevam od malih nogu, u početku sam pevala uz gitaru. Mama i tata se dive kada ja pevam i uvek dobijem aplauz“, rekla nam je Emilija Mitić.

Organizatori ,,Carskih glasova’’ veruju da će ovaj muzički festival sledeće godine imati takmičarski karakter.

„Cilj nam je da očuvamo stare izvorne pesme. Bili smo u Štrpcu, nije zabeležen veliki odaziv, ali ona deca koja su se prijavila na audiciju, moram reći da su veoma talentovana i ja im želim mnogo sreću. I ovde u Šilovu je prijavljeno malo kandidata, ali izuzetno kvalitetnih. Deca koja neguju našu staru kosovsku pesmu i to nam je bio cilj“, rekla je organizatorka festivala Snežana Aleksić.

Prvi koncert najboljih izvođača izvorne muzike, posvećen solistima Jordanu Nikoliću i Mari Đorđević, biće održan u Gračanici 18. marta, dok će završnom koncertu uživati publika u Beogradu, 23. marta.