17:06

29.03.2020

17:06

29.03.2020

Radio Kontakt Plus

Dom kulture u Gračanici je za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vanredno stanje izazvano epidemijom virusa Korona, pripremio bogat kulturni program koji će biti dostupan svim zainteresovanim posetiocima na njihovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Na početku nedelje, posetiocima će biti prikazan snimak kultnog ansambla “Renesans“ iz Prizrena, koji već 50 godina izvodi srednjevekovnu srpsku muziku. Posetiocima će se tom prilikom obratiti Darko Karajić, umetnički direktor festivala.

Utorak je rezervisan za omaž modernom slikaru Zoranu Furunoviću, u okviru koga će biti uživo emitovan razgovor koji će voditi njegova učenica slikarka Maja Todić i istoričar Nebojša Jevtić, dok će se preko linka u diskusiju uključivati prijatelji i saradnici.

Dečija predstava “Nasmejani snovi“, koja govori o ljubavi i snovima koji se mogu ostvariti samo ukoliko u njih verujemo, biće emitovana u sredu, a preko linka posetiocima će se obratiti reditelj predstave Boško Boškov.

Četvrtak je rezervisan za analizu filmova “Maska“ Pitera Bogdanovića i “Labud“ Čarlsa Vidora, iz knjige Milutina Petrovića pod nazivom ”52 idealna filmska vikenda".

Na Fejsbuk stranici Doma kulture u petak 3.aprila, biće prikazana tribina na kojoj će istoričari Jovan Aleksić i Aleksandar Gudžić govoriti o epidemijama koje su kroz istoriju ne samo sejale smrt, već i u velikoj meri uticale na tokove istorije i identitet ljudi. 

U protekle dve nedelje programi Doma kulture imali su preko 10 000 posetilaca.