09:11

09.09.2020

09:11

09.09.2020

Mirjana Radovanović, RTK1

25ta edicija Amsterdam Dance Event će se održacti od 21. do 25. oktobra 2020. godine, po prvi put u digitalnom formatu. 

Ovogodišnji program obuhvata i nekoliko COVID-koncerata uz obavezno sedenje i fizičku udaljenost, kao i međukulturni projekti pod imenom ADE Specials. Ovaj deo će se održati u Amsterdamu u suradnji sa gradskim savetom.

Najnovije saopštenje holandske vlade o klubovima predstavlja još jedan udarac za elektonsku muzičku industriju, kaže menadžer projekta Jan-Villem van de Ven:

„Klubovi i muzička mesta čine okosnicu amsterdamskog noćnog života i neverovatno su važni u oblikovanju i inoviranju kulturnog identiteta grada, stanovnici i posetioci. Bez njih, elektronska muzika gubi sastavni deo svoje kulture i industrije i zato joj je potrebna sva podrška vlade“.

Neki od prvih potvrđenih predavača digitalne konferencije ADE Pro uključuje Gramijevog umetnika Jamesa Blakea u razgovoru sa stručnjakom za mentalno zdravlje Jennie Morton. Bice održane i panel diskusije i intervjui s Bandcampovim Aly Gillanijem, stručnjakom za VFX Angelom Whiteom, Claudiom de Wolff iz VEVO-a, DJ-em BBC-a Radio 1 DJ Jaguarom i poduzetnikom muzičke industrije Merckom Mercuriadisom.