12:58

08.04.2021

12:58

08.04.2021

Mirjana Radovanović, RTK

Serijal "Prijatelji" koji je predstavljen publici u deset sezona uskoro će dobiti nastavak, a snimanje novih epizoda počinje 6. aprila u Kaliforniji. 

Ostvarenje "Prijatelji" je američka humoristička serija koja je dobila epitet omiljena i osvojila srca publike širom sveta još od prvog prikazivanja 1994, a emitovana je do 2004. godine.

U nastavcima ćemo gledati svih šest glumaca iz prvobitne i originalne verzije.

Članovi glumačke postave ostali su dobri prijatelji i nakon snimanja serije, prvenstveno Koksova i Anistonova. Dženifer Aniston je postala kuma Koko, kćerki koju su dobili Kortni i Dejvid Arket, a u službenoj oproštajnoj knjizi naslova "Friends 'Til the End" svako od njih je u svojim intervjuima priznao da su im ostali članovi postave postali više od prijatelja, nešto poput porodice.

Za prestižnu televizijsku nagradu "Emmy" serija je nominovana 62 puta, a 2002. godine za osmu sezonu osvojila je nagradu za najbolju humorističku seriju.

Ova kultna serija nikada neće izaći iz mode, a priča koja prati šest prijatelja koji su se, živeći na Menhetnu, povezali ispričanim običnim životnim pričama iz aspekata ljubavi, prijateljstva, porodice, tuge, sreće i zajedništva ostaće jednako zanimljiva svim generacijama.

Zanimljive činjenice: 

* Met Leblank jednom prilikom priznao je da je bio pomalo zaljubljen u Dženifer Aniston na početku snimanja serije, no našalio se na vlastiti račun i zaključio da se ista stvar ionako dogodila cijelom svijetu nakon gledanja prvih epizoda.

* Tokom snimanja serije niko od glavnih glumaca nije bio plaćen više ili manje od ostalih. Na početku su svi zarađivali 22.500 dolara po epizodi, a kasnije je taj iznos dosegnuo milion dolara.

* Scenario je prvobitno bio fokusiran na samo četiri lika.