15:57

10.04.2021

15:57

10.04.2021

Hina, N1

Američki reper i glumac Earl Simmons, poznat po umetničkom imenu DMX ili Dark Man X, umro je u petak u 50. godini nakon srčanog udara usled, kako se nagađa, predoziranja, objavio je u petak časopis People.

Karijera poznatog repera bila je obeležena sukobima sa zakon, a služio je i zatvorsku kaznu.

Odrastao u New Yorku, DMX je 1992. potpisao ugovor s diskografskom kućom Columbia Records te je sarađivao sa slavnim reperima poput Jay-Za, Ja Rulea i LL Cool J-a.

Glumio je i u filmovima poput “Romeo mora umrijeti” i “Od kolijevke pa do groba”. Njegovi najveći hitovi pesme su poput  “Party Up (Up In Here)” ili “X Gon’ Give It to Ya”.

DMX je pre šest dana kolabirao u svom domu te je u kritičnom stanju dovezen u bolnicu u New Yorku gde je stavljen na aparate za održavanje života. Prilikom prijema u bolnicu lekari su utvrdili izostanak moždane aktivnosti.

Billboard i portal TMZ koji prenosi vesti o slavnima iz glazbenih i glumačkih krugova su objavili da je predoziranje bilo uzrok srčanog udara.

DMX od detinjstva pati od astme, a ranije je bio hospitalizovan zbog drugih zdravstvenih problema, kao i zbog zavisnosti o cracku.

“U dobokoj žalosti javljamo da je naš voljeni DMX, pravim imenom Earl Simmons, preminuo danas u svojoj pedesetoj godini u bolnici White Plains uz svoju porodicu, nakon što je poslednjih dana uz pomoć aparata održavan u životu, stoji u objavi njegove porodice koju prenosi People.