09:53

13.04.2021

09:53

13.04.2021

Beta

Američka Akademija filmskih nauka i umetnosti saopštila je danas spisak glumaca i poznatih ličnosti koji će biti voditelji 93. ceremonije dodele Oskara 25. aprila u dvorani Dolbi u Los Andjelesu, medju kojima su zvezde Harison Ford, Bred Pit i Hali Beri.

Na spisku se nalaze i Rene Zelveger, Hoakin Finiks, Lora Dern  i reditelj Bong Džun-ho čiji je film "Parazit" prošle godine osvojio glavnu nagradu Oskara za najbolji film, saopštili su producenti ceremonije.

Noć Oskara vodiće Glen Vajs , poznati stručnjak za ovu vrstu dogadjaja, ali uz pomoć reditelja Stivena Soderberga koji je zadužen za produkciju.

Akademija je saopštila da će 93. ceremonija biti tradicionalno održana u dvorani Dolbi u Los Andjelesu, ali će biti uključenja i sa drugih mesta.

Svim nominovanim je upućeno pismo u kojem se traži njihovo fizičko prisustvo na ceremoniji. "Trudićemo se da pružimo prijatno i bezbedno veče za sve koji će biti fizički prisutni, kao i za milione ljubitelja filma širom sveta", naveli su organizatori i dodali da će na licu mesta biti testovi za korona virus.

Ove godine je film "Mank" Dejvida Finčera  u kojem glumi Geri Oldman postao favorit za Oskara jer je osvojio najviše, 10 nominacija za tu filmsku nagradu.