13:08

04.05.2021

13:08

04.05.2021

RTK, Mirjana Radovanović

Dogadjaji koji su predstavljali tehno muzičku kulturu ili rejvovi su se tokom godina održavali na nekim neobičnim i jedinstvenim lokacijama, ali se moramo složiti da jedinstvenije lokacije od Černobilske zone nema. 

Ovaj tehno dogadjaj je održan u selu Hubin koje nikada nije zvanično evakuisano. Domaćin dogadjaja, pod nazivom “Chillnobyl”, je Igor Oprya, koji je proveo nedelje čisteći napuštenu zgradu seoskog kluba i pretvarajući ga u mesto gde bi mogli da se nalaze plesni podijum i bar.

Video koji je služio za promociju ovog tehno dogadjaja je prikazivao Igora kako ispisuje na znaku, na ulasku u grad Pripyat “Ja pozivam sve na Černobiljski budući rejv”. Ipak, nije sve išlo lako, jer su ga neke grupe osuđivale da krši zabranu kontaminirane zone.

„Tehno muzika je čista emocija. Najiskreniji od svih muzičkih žanrova" - dodaje organizator ovog dogadjaja, Igor Opraya. 

Ovaj dogadjaj se fokusirao na jak tehno, sa dugačkom spiskom lokalnih DJ-eva koji su vrteli do ranih jutarnjih sati. Sa dobro opremljenim šankom i odličnom posetom, rejv je prošao bolje nego što je očekivano.