15:54

31.12.2021

15:54

31.12.2021

Marija Stanojković, RTK2

"Pozorišne kuće su najteže podnele mere i izolacije u borbi protiv koronavirusa jer pozorište zavisi od interakcije sa publikom“, kazao je u novogodišnjem intervjuu za naš program direktor Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici Predrag Radonjić.

Radonjić ističe da je najponosniji na činjenicu da je pozorište na čijem je čelu i pored svih problema sa kojima je bilo suočeno, opstalo.

"To je zaista, čini mi se, nekako najvrednije, a u ovom trenutku sam najponosniji na činjenicu da smo taj rad znatno i unapredili, što se tiče i broja premijera i broja izvođenja predstava u drugim mestima, festivalima i čini mi se da u ovom trenutku imamo reputaciju jedne od boljih teatarskih kuća”.

Kada je reč o kulturnoj saradnji Srba i Albanaca na Kosovu direktor Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici kaže da postoji povremena komunikacija na ličnom planu ali ne i konkretna saradnja, dodaje i da nije optimista po ovom pitanju.

"Sednemo i ispričamo se ali kada dođe do primisli da se napravi nešto na institucionalnom nivou, da se povežemo i bilo šta uradimo tu stoje ozbiljne političke zapreke da se to desi i mi smo na neki način, kao i svi drugi ljudi, zarobljenici politike”.

Narodno pozorište Priština sa sedišem u Gračanici ove godine obeležilo je 73 godine rada i postojanja.