21:23

26.05.2022

21:23

26.05.2022

RTK / Mirjana Radovanović

Nakon dva uspešna izdanja, festivala drum and bass muzike “Hospitality on the Beach”, koja su prethodno održana u Tisnom u Hrvatskoj 2018. i 2019. godine, festival će se ove godine održati na tirkiznoj albanskoj rivijeri tokom 7 dana i 6 noći do 1. – 7. Juna, u Dhermiji, Albanija.

Dhermija je primorsko selo na albanskoj rivijeri, koje se nalazi između gradova Sarande i Vlore. To je najlepše mesto na celoj obali i pravi skriveni dragulj. Pored kristalno čistog mora, organske hrane i nekih od najboljih plaža na Mediteranu, posetioce festivala očekuju jedinstvene lokacije za žurke, žurke na brodu, više bina i različite aktivnosti a sve to uz muzičku pratnju mnoštvo Drum & Bass umetnika. 

Ovaj festival je postao je vrhunski letnji odmor za fanove D’n’B žanra, gde će na 7 bina i žurkama na brodicima, imati priliku da poslušaju neka od najboljih imena svetkse dnb scene: Shy FX, Camo & Krooked, P Money, Andy C, London Elektricity, Logistics, Mungo's Hi Fi, Breakage, S.P.Y, Etherwood, Nu:Tone, DJ Marky, BCee, Keeno Flava D, Lsb, Fred V, mefjus, Children of Zeus, Grafix, Makoto, DJ Rap, Pola & Bryson, Mantra, Riya, Grooverider, Hugh Hardie, A.M.C, Bop, Inja, Skeptical, Whiney, Unglued, Subwave, D*Minds, Kings Of The Rollers, Jubei, Dilemma, Kasra, Fabio, Charli Brix (UK), Kimyan Law, Degs Kenny Ken, Channel One Micky Finn, L-Side, In:Most, Kyrist, Kaz, Bryan Gee, Jumpin' Jack Frost, sherelle Winslow, Euphonique, gyrofield, Waeys, EJ Kitto, Dazee, Lens (DnB), myl. Brockie & Det

Na ovogodišnjem izdanju će takođe nastupati i dva dnb umetnika sa Kosova, Gjeni i Dagg iz Prizrena. 

“Nakon dve godine bez muzičkih festivala, ovakav događaj je ono što nam je svima potrebno, putovanja, muzika, druženje. A sve se to dešava na jugu Albanije. Veliko mi je zadovoljstvo biti deo njihove postave i deliti scenu sa poznatim imenima DnB muzike. Za mene će biti ovo izuzetno iskustvo da nastupim pred publikom koja zna šta očekuje od tebe! - kaže Gjeni. 

Tokom dana, posetioci festivala će imati mogućnost da istraze prelepe plaže, idu na izlete po netaknutoj okolinu  ili jednostavno ce ostati da plesu tokom celog dana. 

Prema podacima organizacije, u januaru ove godine prodato je 99 odsto ulaznica, a posetioci su uglavnom iz Velike Britanije i Holandije. Cena ulaznice za strane posetioce je 235 evra, dok je za posetioce iz Albanije i Kosova 85 evra. Cene pića su takođe jeftinije za lokalne posetioce.

"Hospitality on the Beach" ponovo će poželeti dobrodošlicu ljubiteljima drum and bass-a u nezaboravnoj sedmici sunca, mora i D&B-a.