17:12

29.05.2022

17:12

29.05.2022

Hina, N1

Glumac Vilijam Bo Hopkins, poznat po ulogama u filmskim klasicima poput "Američkih grafita" i "Ponoćnog ekspresa", umro je u subotu od srčanog udara u 81. godini, pišu američki mediji.

„S velikom tugom javljamo da je preminuo Bo Hopkins, glumac koji je voleo da kontaktira sa svojim obožavateljima iz celoga svijeta, premda nije uspevao da odgovori na svaki e-mail u poslednjih nekoliko godina“, navodi se na zvaničnoj internetskoj stranici glumca.

Njegova supruga potvrdila je da je Hopkins preminuo u subotu ujutro u bolnici u Kaliforniji od posledica srčanog udara koji je pretrpeo 9. maja, preneo je Hollywood reporter.

Tokom gotovo 60 godina duge glumačke karijere, Hopkins je ostvario više od stotinu zapaženih televizijskih i filmskih uloga.

U karijeri je stekao više od 130 glumačkih priznanja, a bio je najpoznatiji po sjajnim sporednim ulogama.

Ovaj svestrani karakterni glumac, koji je znao da glumi loše i dobre momke, bio je omiljen među svojim obožavateljima, ali i rediteljima s kojima je radio.

U filmu Džordža Lukasa "Američki grafiti", Hopkins je glumio Džoa Janga, vođu bande koja je vršila pritisak na lik Kurta, kojeg je igrao Ričard Drajfus.

Poslednji film u kojem se glumac pojavio je "Hillbilly Elegy" iz 2020. u kojem mu je partnerka slavna Glen Klouz.

Nakon vesti o Hopkinsovoj smrti brojni kolege i kolegice iz filmskog sveta na društvenim mrežama odaju mu počast.