20:58

22.06.2022

20:58

22.06.2022

Darko Mirković, RTK2

Okupljeni pesnici, među kojima je bilo i gostiju iz Crne Gore i Republike Srpske nisu krili svoje zadovoljstvo što su, kako kažu učesnici sjajne kulturne manifestacije koja na pravi način čuva kulturu.

"Srce je puno kada ste tu, među svojim ljudima, gde možete da pokažete svoj talenat i široki književni opus, ali i da uživate u onome što su drugi pisali. Mnogo mi je drago što sam ovde", rekao je pisac Ranko Đinović.

"Svaki dolazak nas pisaca iz Republike Srpske na Kosovo je nešto što u nama budi nova osećanja, ali i daje novu energiju za rad i stavaranje. Zato smo ovde, ali se nadam da ćemo i nadalje dolaziti", istakao je banjalučki pisac Zoran Kostić.

Direktor kulturnog centra "Dragica Zarković", koji je i organizator kulturnog leta, Milan Mihajlovic je najpre pozdravio sve prisutne još jednom naglasivši da je Severna Mitrovica uvek bila grad kulture.

I nas večerasnji skup pokazuje koliko ovaj grad voli pesnike, koliko voli kulturu. Zato nam je svima drago što ste tu i želim da se lepo osećate u našem gradu.

Gosti manifestacije bili su hor "Branislav Nusić",kao i vokalni solisti Pavlina Radovanović i Gavrilo Kujundzić iz Orahovca.