13:29

06.08.2022

13:29

06.08.2022

Nova S

Izložbom "Izazov - scena - kadar" u Oficirskom domu u Nišu počeo je teatarski deo džez festivala Nišvil. Prve večeri posetioci su mogli da vide dokumentarni film "Sve(t) na leđima žene", kao i muzičke nastupe ispred Nišvil džez muzeja i dve predstave "Vatralj" i "Refleksija".

Publika je u petak uveče uživala prvog dana Nišvila. Posle otvaranja festivala i izložbe Lidije Antonović, u Oficirskom domu okupljeni su pogledali dokumentarni film „Sve(t) na leđima žene“ o seksizmu, uz razgovor sa glumicom Mirjanom Karanović, pišu „Južne vesti“.

Nakon toga počeo je i teatarski deo kada su izvedene predstave „Vatralj“ teatra Mimart i „Refleksija“ Contra teatra.

U teatarskom programu, večeras od 20.30 će na amfiteatru na Nišavi biti izvedena predstava "Crnila remix" MKC Skoplja iz Severne Makedonije. Potom, od 22 sata kod Beogradske kapije u Tvrđavi biće izveden komad "Pesak" dua Emilije Radičeve i Karine-Velislavae Somnoeve iz Sofije.

Ispred džez muzije je Museum stage, a od 20 sati počinje nastup benda Treća smena, a sat vremena kasnije i koncert humanitarnog benda Kolege.

Podsetimo, glavni program ovogodišnjeg Nišvila trajaće od 11. do 14. avgusta, pod sloganom "Još ovaj put", a nastupiće 850 muzičara na 15 scena.