22:56

16.03.2023

22:56

16.03.2023

City Magazine

Iako se utisci još nisu ni slegli sa 95. dodele Oskara, a mnogi se već pitaju šta će biti naredne godine.

Veoma je nezahvalno baviti se takvim predviđanjima već u martu, ali sajt The Guardian je dao svoju prognozu ko bi sve mogao da bude nominovan za Oskara naredne godine.

Džonatan Mejdžors

Ko bi sve mogao da bude nominovan za Oskara naredne godine? 2Jedno od imena koje se nije našlo među nominovanim, a verovatno je trebalo, Džonatan Mejdžors je ostvario odličnu rolu u filmu koji mnogi nisu ni pogledali – Devotion.

Međutim, njegovo ime odzvanja Holivudom zbog karijere koja ide uzlaznim tokom, a mnogi veruju da će mu uloga u filmu Magazine Dreams doneti nominaciju za najbolju glavnu ulogu.

Kilijan Marfi

Ko bi sve mogao da bude nominovan za Oskara naredne godine? 3

Foto: EPA/NIGEL RODDIS

Činilo se da je oduvek bio na korak od nominacije, iako se veruje da je ulogu karijere ostvario u seriji Peaky Blinders.

Međutim, rola u novom filmu Kristofera Nolana o ocu atomske bombe Robertu Openhajmeru mogla bi konačno da pretegne tas na vagi u njegovu korist.

Anet Bening

Ko bi sve mogao da bude nominovan za Oskara naredne godine? 4Kako Akademija voli biografske priče o ljudima koji prevazilaze sve prepreke, nova uloga Anet Bening mogla bi da bude baš u ovoj kategoriji.

Ona će tumačiti Dajanu Nijad, prvu osobu koja je sa 64 godine plivala od Kube do Floride, skoro 180 kilometara.

Kolman Domingo

Ko bi sve mogao da bude nominovan za Oskara naredne godine? 5

Domingo je postao poznat kao odličan sporedni glumac u mnogim serijama i filmovima, ali naredni film u kome tumači glavnu ulogu mogao bi to da promeni.

On će igrati Bajarda Rastina, jednu od ključnih figura u borbi za civilna prava 60-ih, koji je često morao da deluje iza kulisa zbog svoje homoseksualnosti.

Serše Ronan

Ko bi sve mogao da bude nominovan za Oskara naredne godine? 6

Ova glumica je čak četiri puta nominovana za Oskara pre 30. godine, tako da nije neverovatno da bi mogla da bude ponovo, naročito zato što joj izlaze tri zanimljiva filma.

Prvi je ratni film o bombardovanju Londona (Blitz), drugi je naučnofantastični triler sa filozofskim elementima (Foe), a u trećem glumi alkoholičarku, na osnovu istinite priče (The Outrun).

Selin Song

Ko bi sve mogao da bude nominovan za Oskara naredne godine? 7Ova rediteljka stoji iza filmPast Lives, o dvoje simpatija iz dečjih dana koji se ponovo susreću i kasnije u toku života, a na čijoj premijeri su mnogi plakali, tako da mu se predviđa nominacija.

Kejt Vinslet

Ko bi sve mogao da bude nominovan za Oskara naredne godine? 8

Dugo očekivani drugi Oskar za ovu talentovanu glumicu mogao bi da dođe nakon uloge u filmu Lee.

U pitanju je biografska priča o Li Miler, supermodelu koja je postala ratni fotograf, koja će biti visokobudžetna drama i za koju se očekuju i druge nominacije.

Bredli Kuper

Ko bi sve mogao da bude nominovan za Oskara naredne godine? 9Nakon ne baš puno uspeha za njega za film A Star is Born, Kuper bi mogao da ima više sreće sa dramom Maestro, o životu Leonarda Bernštajna.

On će tu biti reditelj, scenarista, producent i glavni glumac i tumačiće Bernštajna tokom nekoliko životnih doba.

Lakit Stenfild

Ko bi sve mogao da bude nominovan za Oskara naredne godine? 10Jednu nominaciju za Oskara je zaradio, a mogao bi još jednu nakon uloge u drami pod nazivom The Book of Clarence.

Ovo ostvarenje inspirisano je biblijskim klasicima kao što su The Ten Commandments i Ben-Hur, a Stenfild će tumačiti čoveka koji pokušava da zaradi u Isusovo vreme.

Martin Skorseze

Ko bi sve mogao da bude nominovan za Oskara naredne godine? 11

Nikada ne treba otpisati Martina Skorsezea, čiji su filmovi ukupno zaradili 91 nominaciju i osvojili 20 Oskara.

Iako ima i onih koji nisu dobili nijedan, veruje se da bi Killers of the Flower Moon, koji treba da doživi premijeru na Kanskom filmskom festivalu, mogao da obogati vitrinu proslavljenog reditelja.