NASA nis ndërtimin e “Birit të Konkordit”

NASA nis ndërtimin e “Birit të Konkordit”

“Lockheed Martin” ka nisur punën për ndërtimin e një avioni që do të quhet “Biri i Konkordit”.

Ky avion, sipas kompanisë së famshme, i afrohet një hap më shumë fluturimit supersonik për udhëtarë, transmeton TCH.

Sipas ndërtuesve, modeli i stërgjatur i trupit është kyç për të arritur një udhëtim me shpejtësi të lartë dhe pa zhurmën e papërballueshme. Avionët e tjerë supersonikë krijojnë atë që quhet “sonic boom”, një shpërthim zanor që e pengon këtë lloj fluturimi për udhëtarë.

I quajtur “Biri i Konkordit”, ky avion i ndërtuar nag NASA do të fluturojë për herë të parë në vitin 2021.


MË SHUME NGA Kuriozitete