Sardi: Rezistenca antimikrobike, një nga sfidat në shëndetin publik
Shëndetësi

Sardi: Rezistenca antimikrobike, një nga sfidat në shëndetin publik

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës me qëllim të vetëdijesimit për rezistencën antimikrobike dhe ballafaqimit të përdorimit të panevojshëm të antibiotikëve, dhe shtijës së tyre pa recetë të mjekut, ka organizuar sot një tryezë për të shënuar ‘Javën Botërore të Vetëdijesimit për Antibiotikët’.

Nga ky diskutim u kërkua gjithashtu një bashkëpunim më i madh ndërinstitucional për të ballafaquar këtë sfidë botërore.

Drejtori i IKSHPK-së, Naser Ramadani, duke folur për qëllimin e kësaj tryeze, tha se duhet të nxiten praktikat më të mira për të adresuar rezistencën antimikrobike në Kosovë.

Ambasadori i Italisë në Prishtinë, Piero Cristoforo Sardi,  u shpreh se rezistenca antimikrobike është një sfidë për kujdesin shëndetësor global, dhe kërkoi angazhimin e duhur për t’u ballafaquar me këtë.

 


A.R Katana
Kosovo Telecom
Golden Eagle