Izraeli zbulon antitrupa që e shkatërrojnë koronavirusin
Lajme

Izraeli zbulon antitrupa që e shkatërrojnë koronavirusin

JERUSALEM (Instituti i Izraelit për Kërkime Biologjike)

Izraeli shpall një antitrup që neutralizon koronavirusin, madje edhe në mesin e të infektuarve.
Instituti i Izraelit për Kërkime Biologjike (IIBR) dhe Ministria e Mbrojtjes e Izraelit njoftuan se faza e zhvillimit të një antitrupi që do të ishte efektiv në neutralizimin e SARS-Cov-2, i njohur si koronavirus, ka përfunduar.

Përmes llogarisë së tij në Twitter, Ministria e Mbrojtjes e Izraelit konfirmoi zhvillimin e asaj që mund të bëhet antidota e parë e covid-19.

Sipas subjekteve, tani antidot kalon nga faza e zhvillimit në fazën e pranimit të kompanive farmaceutike, gjë që do të lejonte që ajo të prodhohej në masë dhe të komercializohej.

Zhvillimi shkencor do të përbëhej nga disa proteina që janë të dëmshme për trupin e njeriut dhe tashmë është testuar te pacientët me raste të rrezikshme të koronavirusit.

Izraeli pretendon se IIBR është institucioni i parë që ka arritur një përparim shkencor që plotëson të tre parametrat:

1. Një antitrup monoklonal i ri dhe i rafinuar që përmban një pjesë të mangët të proteinave të dëmshme
2. Antitrupi mund të neutralizojë koronavirusin
3. Antitrupi u testua në mënyrë të qartë në raste agresive të koronavirusit

Ndërkohë, Qeveria e Izraelit njoftoi heqjen e plotë të kufizimeve të lëvizjes të vendosura për qytetarët.

Artikullin origjinal e gjeni në linkun më poshtë:

https://www.theyucatantimes.com/2020/05/israel-announces-antibody-that-neutralizes-coronavirus-even-amongst-infected/


APR
Romay Lift