Audi A4 i ardhshëm do të ketë gjithashtu motor me naftë

Audi A4 i ardhshëm do të ketë gjithashtu motor me naftë

Audi do të prezantojë gjeneratën e re A4 në vitin 2023, dhe detajet e para të motorit janë të njohura.

Audi A4 i ri do të përdorë të njëjtën platformë mekanike MLB si paraardhësi i tij.

Modeli, i cili është shumë i rëndësishëm për prodhuesin gjerman, pasi përbën rreth një të pestën e të gjithë Audi-ve të shitur në botë, do të përdorë familjen e mirënjohur të motorëve EA888 2.0 turbo-benzinë me 4 cilindra, shkruan Auto Express.

Kompania gjithashtu konfirmoi se A4 i ri do të ketë më shumë sisteme shtytëse të elektrizuar, duke përfshirë versionet hibride 48 "volt" të lehta dhe hibridet "plug-in".

Hibridet plug-in pritet të pajisen me një bateri 14.4 kWh, e cila gjendet gjithashtu në Audi Q5 Plug-in Hybrid.

Përkundër faktit se shumë kompani të makinave po heqin këtë lloj motori nga modelet e tyre, Audi do të mbajë njësitë e energjisë me naftë edhe në gjeneratën e ardhshme A4.