Kosova, vend i kompanive të reja të teknologjisë
Foto/ economist.com
Ekonomi

Kosova, vend i kompanive të reja të teknologjisë

A.B/RTKlive

Në hapësirën e personalizuar dhe sponsorizuar të segmentit “Economist Impact” të revistës britanike "The Economist”, është shkruar një shkrim për Kosovën me titull `Shteti i startapeve – si kompanitë kosovare po i sfidojnë pritjet për ta udhëhequr vendin drejt së ardhmes?”.

Artikull i sponsorizuar në “Economist Impact”

Artikulli shkruan se si pionierët kosovarë të biznesit po e përdorin zgjuarsinë e tyre komerciale dhe përvojën e fituar me vështirësi për të transformuar ekonominë e atdheut të tyre.

“Pavarësisht sfidave me të cilat u përball Kosova gjatë fillimit të saj në vitin 2008, kombi ka shfaqur një ekonomi elastike dhe të lulëzuar. Me përjashtim të vitit 2020 të goditur nga pandemia, Kosova ka përjetuar rritje të pandërprerë ekonomike, duke tejkaluar shumë nga fqinjët e saj ballkanikë”, shkruhet në Economist Impact.

Kosovarët kanë përqafuar mundësinë për të shfaqur talentet e tyre në skenën globale, duke demonstruar një mentalitet fillestar që përqafon inovacionin dhe punën e palodhur për të kapërcyer pengesat.

“Kjo frymë inovative ka qenë veçanërisht e dukshme në qasjen kosovare ndaj fatkeqësive. Në vend që thjesht të përballen me vështirësitë, kosovarët kanë demonstruar një aftësi të çuditshme për ta kthyer atë në avantazhin e tyre. Duke shfrytëzuar frymën e tyre sipërmarrëse dhe vendosmërinë për të pasur sukses, kombi ka qenë në gjendje të krijojë një rrugë drejt një të ardhmeje më të ndritshme, e cila vlerëson kreativitetin dhe inovacionin si çelësat për të zhbllokuar potencialin e tij të plotë”, shkruhet ndër të tjera, në segmentin “Economist Impact” të revistës britanike  "The Economist”.

*Ky artikull është përmirësuar dhe në të është theksuar se publikimi është bërë në hapësirë e personalizuar dhe sponsorizuar të segmentit “Economist Impact” të revistës “The Economist”

“Promovimi në The Economist është rezultat i një Memorandumi të nënshkruar nga Oda Ekonomike e Kosovës, Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë, Klubi i Prodhuesve të Kosovës dhe Projekti i USAID, Kosovo Compete, në Dhjetor të vitit 2021”, thuhet në një postim të datës 29/08/2023 të Berat Rukiqit, ish kryetar i OEK-ut.

 


MË SHUME NGA Ekonomi