Policia dëbon Gjuriqin nga territori i Republikës së Kosovës

Policia dëbon Gjuriqin nga territori i Republikës së Kosovës

Policia e Kosovës përmes rrugëve operative ka siguruar informacione se Marko Gjuriq dhe persona të tjerë, janë parë të jenë prezent në lokacionin ku kishin planifikuar të mbanin një takim me përfaqësues dhe qytetarë të veriut të Mitrovicës.

Me qëllim të verifikimit të informacionit dhe  zbatimit të vendimit të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës (RKS), i cili ka ndaluar vizitën në Kosovë të disa zyrtarëve serbë duke përfshirë Vulin dhe Gjuriq, ka angazhuar njësi relevante policore për të vepruar në atë lokacion, thuhet në deklaratë.

Policia ka bërë të ditur se njësitet kompetente policore gjatë hyrjes në atë lokacion me qëllim të verifikimit të informacionit të siguruar dhe për të zbatuar vendimin zyrtar të autoriteteve të shtetit, gjatë hyrjes kanë hasur në pengesa dhe rezistencë të disa personave që gjendeshin në atë lokacion.

“Përkundër pengesave dhe rezistencës së shfaqur njësitet policore duke përdorur mjetet e nevojshme dhe të domosdoshme policore, kanë arritur ta verifikojnë informacionin dhe njëherësh ta arrestojnë Gjuriq, i cili ishte prezent në atë lokacion. Policia e Kosovës bazuar në refuzimin e hyrjes në RKS, të njëjtin e ka larguar nga territori i Republikës së Kosovës”, thuhet në komunikatë.

 

 


MË SHUME NGA Aktuale