Radio Kosova 2

Radio Kosova 2

Radio Kosova programi i dytë / Përmbatja programore:

Redaksia e programit të mëngjesit

“Programi i mëngjesit“, është emision i drejtpërdrejtë i mëngjesit në programin e dytë të Radio Kosovës, transmetohet pesë herë në javë nga ora 07:00 deri në ora 08:30. Programi i mëngjesit përmban zhvillimet më të reja nga aktualiteti vendor dhe ndërkombëtar, me mysafirë të ftuar në studio, intervista, lidhje telefonike, reportazhe e kronika etj.

Emisioni i mëngjesit përmban edhe rubrika të veçanta si:”Kalendari historik”, ”Mysafiri i mëngjesit”. Po ashtu në kuadër të programit të mëngjesit vikendeve transmetohen edhe rubrikat “Ku për Vikend”, “Sirtari i kujtimeve”.

“Ku për vikend”, është rubrikë e përjavshme në kuadër të programit të mëngjesit. Transmetohet çdo të shtunë nga ora 8:15-të, dhe që ka për qëllim të shpalos vlera të trashëgimisë kulturore në Kosovë, Shqipëri e me gjerë, e duke ju dhënë një ide dëgjuesve se ku mund të kalohet një vikend. 
Autore te programit të mëngjesit Meribane Dushi, Valentina Kryeziu dhe Nora Meqa.

Redaksia për kulturë
 


“Për një botë më të mirë”, është emision i cili ju dedikohet personave më aftësi të kufizuar, por jo vetëm. Sukseset, nevojat, të arriturat e problemet me të cilat ballafaqohen kategoritë e margjinalizuar në Kosovë, janë kryesisht pjesë e emisionit. Emisioni transmetohet çdo të marte nga ora 9:30-të, me autore Lumnije Berisha.

“Universi letrar”, është emision i drejtpërdrejtë i cili i kushtohet zhvillimeve në fushën e letërsisë në vend dhe botë, me intervista dhe më informacione të ndryshme nga kjo fushë. Emisioni transmetohet çdo të enjte nga ora 9:30-të, me autore Vera Pelaj.

“Edukimi Medial”, është emision javor që trajton tema nga zhvillimi aktual i medies, shkalla e sotme e zhvillimi medial, me theks të veçantë zhvillimi historik i medies në gjuhën shqipe në Kosovë. Autor Safet Zejnullahu.

Redaksia për të rinjtë


“Gramafon”, është emision i përditshëm i cili gërsheton informacione nga kultura vendore dhe e huaj por edhe trajton tema të ndryshme e dukuri më të cilat ballafaqohet shoqëria jonë veçmas me rubrikën “Tema dhe Dilema”, ku dy herë në javë trajtohet një temë e caktuar nga dy këndvështrime të ndryshme, me mysafire të ftuar ekspert të fushës përkatëse dhe me opinione të qytetarve. “Gramafon”, transmetohet çdo ditë nga ora 10:00-deri në ora 12:00-të, me autore Besa Cakaj dhe Vjosa Husaj.

“N’radio”, është emision i drejtpërdrejtë i zhanrit info-argëtues nga ora 12:00 deri në ora 13:00, nga e hëna në të premte. Ky është emision i përditshëm e i drejtpërdrejtë, ka për qëllim plasimin dhe shtjellimin e zhvillimeve aktuale nga vendi rajoni dhe bota më theks të veçantë botën jetën kulturore. 

“N’ishull”, është emision i cili i fton njerëzit që në mënyrë imagjinare të krijojnë ishullin e tyre. “N’ishull” është një rrëfim jetësor, përmes muzikës. Të ftuarit kanë me vete një album me 5 këngët e tyre të preferuara ndërsa përmes tyre, shpalosin një copë nga historia e tyre personale, duke na bërë ne për të kuptuar më shumë nga karakteri i tyre. Autor dhe prezantues Haki Kika.

“Minutat për teknologji”, është rubrikë e veçantë në kuadër të “Gramafonit” i cili i dedikohet në veçanti fushës se zhvillimeve teknologjike në vend dhe në botë. Pos informacioneve në emision zakonisht ka mysafirë nga fusha e teknologjisë informative. Autore Vjosa Husaj dhe Besa Cakaj.

“Top shqip”, është emision i cili çdo të shtunë nga ora 12:30-të, për 60 minuta sjell këngët më të reja shqipe, gërshetuar me informacione të shkurta për secilin artist. Autore Donjeta Krasniqi.

“Retro shqip”, është emision 30 minutësh i cili çdo të shtune nga ora 11:00, sjell këngët e vjetra shqipe. “Retro shqip’, është emision i cili ju sjell nostalgjinë muzikore të viteve. Autore Nora Meqa.

“Ars Akustika”, është emision i cili shtjellon jetën dhe krijimtarinë artistike të njerëzve të njohur nga bota por, që vijnë nga fusha të ndryshme si piktura, filmi, muzika, letërsia si: Pikaso, Maja Angjelon, Oprah Winfrey, Kusama, Um Kuthlum, Moxarti, Van Gogu, Orson Wells Antoun De Saint - Exupery, 2 Pac, Agatha Christie, Kendrick Lamar, Harper Lee, Patti Smith e shumë të tjerë. Autor dhe prezantues Haki Kika.

Programi i natës


“Sportikus”, është emision i drejtpërdrejtë sportiv pa rezultate. që sjell çdo javë informacione mbi zhvillimet një javore në arenën sportive në vend. Po ashtu emisioni është i mbushur me intervista, mini dokumentar për stadiumet, referët më të mire në botë dhe pjesë tjera nga historia sportive botërore dhe vendore. Autore Qëndresa Krelani dhe Lorik Sylejmani.

“World Music”, është emision foljoro-muzikor i cili transmetohet çdo të hënë nga ora 24;00. Emisioni shtjellon kulturën dhe historinë muzikore të një vendi të caktuar si psh atë: Irlandeze, Arabe, Japoneze, Spanjolle. Po ashtu emisioni ju dedikohet edhe zhanreve të ndryshme muzikore si bossa nova, blues apo edhe jazz. Autore Donjeta Krasniqi.

“Pilot underground“, është emision muzikor-foljor, i cili plason vlerat dhe kulturën muzikore të artistëve alternativ, atyre më ndryshe nëpër botë. Ky emision nuk i dedikohet vetëm artistëve muzikor por edhe arteve tjera si atij filmik, arkitekturës e pikturës avangarde botërore. Autor Lorik Sylejmani.


Program na srpskom jeziku emituje se svakoga dana od 14 do 16 sati.

 

Program na srpskom jeziku radnim danima počinje informativnom emisijom “Vesti” u trajanju od 15 minuta, a potom od 14.30 sledi rubrika “Tema dana” u kojoj se obrađuju i analiziraju aktuelne političke, ekonomske i društvene teme.

Redakcija na srpskom jeziku priprema izveštaje o aktuelnim temama i priče iz srpskih sredina na Kosovu.

Tokom nedelje emituju se četiri autorske emisije, tri autorske rubrike i šest rubrika iz raznih oblasti života, kao što su sport, nauka, film, pozorište, muzika i estrada.

Vikendom repriziramo autorske emisije i rubrike.

 

Naziv rubrike: “Agrar”

Autor: Svetlana Staletović

Termin emitovanja: Ponedeljak od 15:30-15:45

O sadržaju: Autorska rubrika “Agrar” posvećena je proizvođačima ratarskih, povrtarskih i voćarskih kultura, kao i stočarima i pčelarima na Kosovu.

Naziv rubrike: “Minuti za mlade”

Autor: Svetlana Staletović

Termin emitovanja: Utorak od 15:45-16:00

O sadržaju: Autorska rubrika “Minuti za mlade” obrađuje teme iz života kosovske dece i mladih, te predstavlja mlade talente iz različitih oblasti.

Naziv emisije: “Opštinska hronika”

Autor: Bojan Tomić

Termin emitovanja: Utorak od 15:00-15:30

O sadržaju: Autorska emisija “Opštinska hronika” prati rad lokalnih samouprava i svakodnevni život ljudi, sa akcentom na srpsku zajednicu na Kosovu.

Naziv emisije: “Obrazovno-kulturni magazin”

Autor: Milena Todorović

Termin emitovanja: Sreda od 15:00-15:30

O sadržaju: Autorska emisija “Obrazovno-kulturni magazin” obrađuje teme iz oblasti obrazovanja na svim nivoima i prati kulturna dešavanja na Kosovu i šire.

Naziv emisije: “Događaj nedelje”

Autor: Zulfija Jakupi 

Termin emitovanja: Četvrtak od 15:00-15:30

O sadržaju: Autorska emisija “Događaj nedelje” prati politička dešavanjima na Kosovu, donosi izjave političara i analizu od strane dobrih poznavalaca prilika.

Naziv emisije: “Medicina”

Autor: Svetlana Staletović

Termin emitovanja: Petak od 15:00-15:30

O sadržaju: U autorskoj emisiji “Medicina” razgovaramo sa lekarima specijalistma o simptomima i načinima lečenja različitih bolesti, te uslovima i mogućnostima lečenja na Kosovu.

Naziv emisije: “Stav građana”

Autor: Svetlana Staletović

Termin emitovanja: Petak od 15:30-15:45

O sadržaju: Autorska rubrika “Stav građana” prenosi mišljenje građana o različitim aktuelnim životnim temama.

Naziv rubrike: “Predstavljamo vam”

Autor: Diana Maliqi

Termin emitovanja: Nedelja od 15:30-15:45

O sadržaju: Rubrika “Predstavljamo vam” upoznaje nas sa poznatim ličnostima i njihovim životnim delom iz sveta kulture, muzike, sporta, politike i drugo.


 

Programi në Gjuhën Turke

 

Kosova Radyosu 2-de hafta içi her gün yayınlanan Türkçe Programı saat 16.00 ila 18.00 arası dinleyicisiyle buluşmaktadır.

Hemen açılıştan sonra  “Ana haber “ bülteniyle başlayan programımıza, başta Kosova Türk toplumunda olmak üzere Kosova genelindeki ana gündemi belirleyen konuları içeren “Güncel” köşemizle devam ediyoruz.

Kosova Rdyosu 2-de Türkçe programları başta  kamu yayıncılığı sorumluluğuyla, tarafsız ve ilkeli yayıncılık anlayışıyla, doğru ve güzel Türkçe ile, haber, bilgi, eğitim, kültür, müzik, eğlence içeriğiyle dop dolu olan yayınlarıyla; ülkenin her köşesine, toplumun her kesimine seslenmektedir. 

Yayın: Politika Durağı

Müellif: Ekrem safçı

Yayın günü ve saati: Perşembe- 17.30-18.00

Yayın içeriği: “Politika Durağı” yayınımızda  Kosova Türk toplumunda ve genelde Kosova kamuoyunda gündemi belirleyen siyasi gelişmelere ışık tutan konular siyasi aktörler ve siyasi analistler ile ele alınmaktadır.

Yayın  - Haftanın Spor Olayları

Yayın günü ve saati- Pazartesiİ 17.00 – 17.30,Perşembe  17.30 – 17.20

Müellif – Güner Şaban

Yayın içeriği – “Haftanın Spor Olayları” yayınımızda Kosova, yöre ve dünyadan değişik spor dallarından  olaylara,neticelere ve haberlere yer veriyoruz.

Yayın – Müzik Arşivimiz

Yayın günü ve saati- Cuma 17.30-18.00

Müellif – Güner Şaban

Yayın İçeriği- “Müzik Arşivimiz” adlı yayınımızda Yerli ses sanatçıların tanıtımı ve onların icra ettiği Türk Sanat Müziğinin en sevilen şarkılarını sanatçılarımızın yorumlarıyla Türk Sanat Müziğini seven ve takipçiliğini yapan dinleyicilere dinletiyoruz.

Yayın : Buluşma Noktası

Müellif: Zümrüt Süleyman

Yayın günü ve saati: Salı- 17:00-17:30

RTK-Kosova Radyosu 2 Programında Salı günleri haftada bir yayınlanan “Buluşma Noktası adlı yayınınımızda siyasetten başlayarak, eğitim, ekonomi kültür  ve kadın rolü ile hakları konusunda ki günün güncel gelişmelerinden söyleşi ve reportajlar yer alıyor.

Yayınımızda Kosova’daki gelişmelerden genel olarak konuları hazırlamamız yanısıra Türk toplumunun sorun ve başarılartına ışık tutan  konuları da getirmekteyiz.

Yayın: Edebiyat Saati

Müellif: Zümrüt Süleyman

Yayın günü ve saati: Cuma- 17:00-17:30

Haftada bir  yayınlanan ve 30 dakika süren “Edebiyat Saati “yayınımızda Kosova, Türkiye ve dünya şair ile yazarların hayatı, edebi yaratıcılığını  programa aktarıyor ve şairlerin kendi seslerinden şiir ve diğer yazıları ile konuşmalarından örnekler getiriyoruz. Amacımız dinleyicilerimizi kitap okumaya teşvik etmektir.

Yayın: Haftanın Reportajı

Müellif: Raif Kırkul

Yayın saati ve günü: Pazartesi- 17.30.17.45

Yayın içeriği: Siyasetten-kültüre kadar f arklı alanlarda haftanın en önemli ve en güncel konularını daha geniş bir şekilde dinleyicilere yansıtmak.

Yayın: Konumuz Konuğumuz

Öüellif: Raif Kırkul

Yayın saatı ve günü: Çarşamba-17.00-17.30

Yayın içeriği: Bir konuyu gündeme taşımak veya Türk Toplumunda iz bırakanları ve eserlerini tanıtmak.

Yayın: Seyri Sanat 

Müellif: Arzu Ustaibo Sogojeva

Yayın günü ve saati: Salı: 17 : 30  – 18: 00 

Özellikle Kosova Türk toplumunun sanat alanında yaptığı çalışmaları sergi  , konser ,  kitap tanıtımı  , sahne gösterileri  vs gibi  etkinlikleri kapsayan “Seyri Sanat” programımız Kosova ve dünyadaki  kültürel falliyetlerede içeriğinde yer vermektedir. Alanında uzman kiş  iler yayınımıza katılan konuklardır.

Yayın: Sağlık Köşesi 

Müellif: Arzu Ustaibo Sogojeva

Yayın günü ve saati:Çarşamba: 17: 45 – 18:00 

Toplum sağlını ilgilendiren konulararın işlendiği “Sağlık Köşesi” yayınımızda uzmanların fikir ve görüşlerine yer verilmektedir.

 

 

Program na bosanskom jeziku


Program na bosanskom jeziku emituje se svakodnevno na talasima Radio Kosova 2 u terminu od 18 do 20 sati.

Program počinje Informativnom emisijom “Vijesti”. Potom slijedi dnevna rubrika “Tema dana” koja, kroz analizu i reakcije, tretira događaj ili pak informaciju koja je obilježila dan.

U dijelu aktuelnosti emitujemo priloge na razne teme, prvenstveno iz bošnjačkih sredina na Kosovu, aktuelnosti iz regiona i svijeta.

U okviru programa na bosanskom jeziku emituju se i razne sedmične rubrike poput “Predstavljamo Vam”, “Medicina”, “Sport”, “Svijet umjetnosti”, “Nauka i tehnologija”.

Takođe, Redakcija na bosanskom jeziku priprema i autorske emisije “ProKult” i “Usput rečeno”.

Naziv emisije: ProKult

Autor: Meliha Murić Januz

Dan i vrijeme emitovanja: Utorak od 19:00-19:30 i subota u repriznom terminu od 18:15-18:45

O emisiji: Emisija “ProKult” tretira aktuelne teme iz oblasti obrazovanja i kulture, sa akcentom na bošnjačku zajednicu. Istovremeno promoviše uspješne i talentovane mlade pojedince.

Naziv emisije: Usput rečeno

Autor: Fadil Redžepi

Dan i vrijeme emitovanja: Četvrkom od 19:00-19:30 i nedeljom u repriznom terminu od 18:15 do 18:45

O emisiji: Emisija “Usput rečeno” obrađuje aktuelne političke, ekonomske, društvene  teme sa posebnim akcentom na bošnjačku zajednicu. Ima za cilj da prenese  probleme pripadnika zajednice te da riješenja potraži od relevantnih institucija.

Naziv emisije: “Predstavljamo Vam

Autor rubrike: Almedina Redžepagić

Dan i vrijeme emitovanja: Ponedeljak od 19:00-19:20 i nedeljom u repriznom terminu od 19:15

O rubrici:  Rubrika “Predstavljamo Vam” ima za cilj predstavljanje i promociju poznatih ličnosti- književnika, umjetnika, muzičara, važnih datuma u historiji, interesantnih lokacija. Tema ili ličnost uvijek su vezani za  aktuelan datum ili događaj. Pored edukativnog, rubrika ima i zabavni karakter.


Programi pe romani qhib

 

Programi pe romani qhib sako dive emitingyola ani Radio Kosova 2 ano termini kotar 20:00 ji 21:00.

Programi shrdela e nevipyenga edicia e may neve informacienca kotar o than, regioni thay lumia. Palo nevipya transmetingyona kronike vash divune ovipya ayekha vi teme kotar o romano komuniteti kotar e Kosova thay may buhle.

Ano rami e programesko pe romani qhib emitina vi kurkeske rubrike “Kurkesko intervyu”, “Pro medika”, “Romane muzikake qerenya” thay “Qhavorengo programi”.

Redakcia pe romani qhib gatisarela vi autorialune emisie “Romano avazo”, “Standardikane alavya” thay "Roma ani Evropa".

Rubrika: Kurkesko intervyu

Autor: Denis Galushi

Vahti thay dive e emitipesko:Luya dive - 20:30

Rubrika transmetinela interviste e ververutne romane personalitetencar thay teme ano interesi e romane komunitetesko thay malipe.

Emisia: Romano Avazo

Autor: Denis Galushi

Vahti thay dive e emitipesko: Marte dive - 20:30

Emisiatreterinela ververutne teme vash o romano komuniteti kotar e umal e edukipeski, butikeripe, kultura, socialuno jivdipe, ternenge thay juvlenge hakaya...

Emisia: Standardikane alavya

Autor: Avdi Misini

Vahti thay dive e emitipesko: Shoyuno dive - 20:30

Emisia transmetinela kotora e ververutna romana literaturako thay vi vakeripya e romane lingvistyencar, aktivistencar thay romologencar. Prekal akaya emisia penjara e shunavden e romane dialektencar, romana poezia thay barvala romana literatura thay sikava e romani standardizimi qhib.

Emisia: Roma ani Evropa

Autor: Avdi Misini

Vahti thay dive e emitipesko: Parashtuy dive - 20:30

Emisia treterinela o may neve aktualitetya e romenge ani evropa thay pashutne regioneske thema. Prekal e emisia treteringyona vi ververutne teme ano interesi e romengo thay akava realizingyola nays e ledeipeske e romane mediencar ani Evropa.

Rubrika: Romane muzikake qerenya

Autor: Avdi Misini/ Denis Galushi

Vahti thay dive e emitipesko: Savato dive - 20:30

Rubrika transmetinela ververutne purane thay neve gila e romane gilavnengo kola siton qerenya e romana muzikako.

Rubrika: Emisia vash qhavore

Autor: Avdi Misini/ Denis Galushi

Vahti thay dive e emitipesko: Savato dive - 20:50

Rubrika transmetinela vakeripya e qhavorencar, ververutne mothavipya thay paramisya kotar muyale mothavipya thay ververutni literatura.