Hamza takoi drejtoreshën e Misionit të USAID në Kosovë Lisa Magno
Sharr Travel

Hamza takoi drejtoreshën e Misionit të USAID në Kosovë Lisa Magno

Ministri i Financave Bedri Hamza ka pritur në takim drejtoreshën e Misionit të USAID-it në Kosovë Lisa Magno dhe ekipin e saj. 

Ministri Hamza falënderoi znj. Magno për mbështetjen dhe bashkëpunimin e ngushtë të USAID-it  me Ministrinë e Financave, duke shtuar se kjo mbështetje që burimin e saj e ka nga taksapaguesit e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ka dhënë frytet e veta në fushën e financave publike dhe stabilitetit makro-ekonomik.

Me këtë rast ministri Bedri Hamza, informoi drejtoreshën Lisa Magno dhe ekipin e saj për ecuritë e fundit lidhur me progresin në fushën e financave, ekonomisë dhe orientimin tonë për ta ndihmuar zhvillimin e sektorit privat përmes reformave ligjore dhe fiskale. 

Në anën tjetër drejtoresha e Misionit të USAID-it në Kosovë Lisa Magno falënderoi Ministrin Hamza për punën dhe bashkëpunimin e deritanishëm, duke theksuar se nën udhëheqjen e tij Ministria e Financave ka arritur rezultate të konsiderueshme.

Ajo theksoi se është shumë e rëndësishme që këto të arritura të ruhen e forcohen tutje, ndërsa ri-konfirmoi mbështetjen e saj dhe të USAID-it për Ministrinë e Financave, si një partner shumë i besueshëm i bashkëpunimit me USAID-in. Në këtë kontekst, ajo e informoi Ministrin Hamza që projekti i USAID-it Aktiviteti për Qeverisje Ekonomike tani më ka filluar së implementuari, ndërsa  njëra prej komponentave të këtij projekti lidhet me mbështetjen e reformave në fushën e menaxhimit të financave publike.

Për më tepër, ajo tha se një tjetër komponentë e këtij projekti është fusha që ka të bëjë me përmirësimin e ambientit të të bërit biznes, ndërsa një objektivë e re, shumë e rëndësishme, është ajo që ka të bëjë me komunikimin strategjik me bizneset dhe qytetarët në të gjitha fazat e politik-bërjes.

Ministri Hamza dhe drejtoresha e USAID-it  znj. Magno gjithashtu u pajtuan për vazhdimin e bashkëpunimin e shkëlqyer midis dy institucioneve, me synim ruajtjen dhe forcimin e mëtutjeshëm të pozitës ekonomike e fiskale të Kosovës.

Autor: RTKlive


MË SHUME NGA Ekonomi