Ja kush ishte gruaja e parë mjeke në SHBA
Sharr Travel

Ja kush ishte gruaja e parë mjeke në SHBA

Elizabeth Blackwell më 23 qershor të vitit 1849, bëhet gruaja e parë mjeke në SHBA.

Ajo mbështeti arsimin mjekësor për gratë dhe ndihmoi karrierën e shumë të tjerave.

Më 1857,  Elizabeth krijoi ambulancat e para në Nju Jork. Ajo botoi disa libra të rëndësishme mbi çështjen e grave në mjekësi.

Elizabeth punoi në klinika në Londër e Paris për dy vjet. Gjatë punës ajo u infektua dhe humbi shikimin në njërin sy dhe u kthye në Nju Jork më1851, duke hequr dorë nga ëndrra e saj për t’u bërë një kirurge.