Shkalla e autizmit në SHBA po rritet vetëm tek disa fëmijë

Shkalla e autizmit në SHBA po rritet vetëm tek disa fëmijë

Normat e sëmundjes së autizmit në SHBA po rriten më shpejt në mesin e fëmijëve hispanikë dhe me ngjyrë, thotë një studim i fundit.

Studiuesit thonë se shkalla e çrregullimit të zhvillimit tek fëmijët e lindur midis 2007 dhe 2013 u rrit 73 përqind midis hispanikëve dhe 44 përqind midis atyre me ngjyrë.

Ndërkohë u rrit vetëm 25 përqind në mesin e fëmijëve të bardhë – megjithëse një surprizë pasi u shfaq në mes të viteve 2000.

Ekipi, nga Universiteti i Kolorados Boulder, thotë se, megjithëse disa nga rritjet mund t’i atribuohen qasjes më të mirë dhe diagnostikimit midis popullatës pakicë, ai beson se po ashtu faktorë të tjerë mjedisorë janë të përfshirë.


MË SHUME NGA Shëndetësi