Gjermania për kufizimin e buxhetit të BE-së në 1 për qind të GDP-së

Gjermania për kufizimin e buxhetit të BE-së në 1 për qind të GDP-së

Gjermania dëshiron që buxheti i ardhshëm i BE-së për periudhën 2021 - 2027 të kufizohet në 1 për qind të GDP së BE-së, e cila është më e ulët në krahasim me 1.11 për qind sa është propozuar nga Komisioni Evropian, transmeton Reuters duke iu referuar burimeve të paidentifikuara.

Vendet anëtare të BE-së janë duke u përgatitur për një "betejë" mbi buxhetin që do të bihet dakord vitin e ardhshëm, me ministrat e vendeve anëtare që takohen sot në Bruksel për të diskutuar çështjen.

Burime diplomatike thonë se Gjermania - e cila jep më së shumti para në thesarin e përbashkët të BE - do t'i bëjë propozimet ministrave sot.

Finlanda, e cila aktualisht mban presidencën e Unionit, pret që liderët e BE-së të bien dakord për një krijues të udhëzimeve të ashpra të buxhetit në tetor.

Të tjerë, megjithatë, argumentojnë se mund të marrë kohë, veçanërisht për shkak të pasigurisë që rrethon Brexit dhe sasinë e paqartë të rritjes së kontributeve të vendeve të tjera për të mbushur "vrimën" që do të lindë nga humbja e fondeve britanike.