Bullgaria është e katërta për nga tërheqja e investimeve

Bullgaria është e katërta për nga tërheqja e investimeve

Bullgaria është në vend të katërt në BE për nga tërheqja e investimeve në kuadrin e planit “Juncker”. Këto të dhëna janë shpallur nga Komisioni Evropian.

Vendet janë të renditura për nga tërheqja e financimit në lidhje me Produktin e tyre të Brendshëm Bruto.

Para Bullgarisë ndodhen Greqia, Estonia dhe Portugalia, kurse Letonia është në vend të pestë. Deri tani në kuadrin e planit “Juncker” për Bullgarinë janë siguruar 472 mln. euro, me të cilat pritet se do të tërhiqen investime për 2,4 mlrd. euro, tregon raporti i Komisionit.

Autor: RTKlive