Diskutohet për klimën, ujin, barazinë gjinore, edukimin dhe ekonominë

Diskutohet për klimën, ujin, barazinë gjinore, edukimin dhe ekonominë

 Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) organizon ngjarjen “Pesë fjalimet për Qëndrueshmëri – Lokalizimi i Agjendës 2030 në Kosovë”. 

Në këtë event do të diskutohet për Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm (OZHQ), respektivisht për ndryshimet klimatike (OZHQ 13), burime të ujit të pastëra (OZHQ 6), barazi gjinore (OZHQ 5), edukim kualitativ (OZHQ 4), dhe zhvillim ekonomik (OZHQ 8). 

Që nga viti 2017 njerëzit vlerësohet se kanë shkaktuar afro 1.0 ° C të ngrohjes globale mbi nivelet para-industriale. Nuk ka asnjë vend që nuk po i përjeton efektet drastike të ndryshimeve klimatike.

Emetimet e gazrave serrë janë të larta se 50 përqind se në vitin 1990. Ngrohja globale po shkakton ndryshime afatgjata në sistemin tonë klimatik, i cili kërcënon me pasoja të pakthyeshme nëse nuk veprojmë.

Autor: RTKlive


MË SHUME NGA Ekonomi